A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/jadranka-kosor-milanovic-10.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Kukuriku koaliciji 77, HDZ-u najmanje u povijesti - 44 mandata | Politika+
Hrvatska

IZBORI: Kukuriku koaliciji 77, HDZ-u najmanje u povijesti - 44 mandata

Prema anketi koju je za HNS provela Promocija plus na uzorku od 8000 ispitanika, Kukuriku ima apsolutnu većinu u Saboru

Piše: Ivan Klarić

Kukuriku koalicija na izborima bi osvojila apsolutnu parlamentarnu većinu od 77 mandata, pokazalo je veliko istraživanje koje je HNS nedavno naručio za svoje i potrebe koalicije, piše Nacional.

 

Istraživanje koje je agencija Promocija plus potkraj rujna provela na 8000 ispitanika (800 po izbornoj jedinici) pokazuje da stranke Kukuriku koalicije zajedno dobivaju deset mandata više od 67 zastupnika koje su četiri stranke ostvarile zasebnim nastupima na izborima prije četiri godine.

 

Po njemu HDZ dobiva 44 mandata, za trećinu manje nego u sadašnjem sastavu u kojem su osvojili 66 mjesta (od toga pet u dijaspori), i riječ je o istinskom potopu jer su čak i 2000. godine osvojili 46 mandata i pojedinačno bili najjača stranka u parlamentu. Hrvatskim laburistima Dragutina Lesara anketa predviđa 6 zastupnika i oni bi jedini mogli proglasiti izborn i trijumf.

 

HDSSB-u se smiješe 4 mandata, po 2 neovisnoj listi Ljube Jurčića “Znati kako”, HSS-u i HSP-u, dok bi na jedan mandat mogli računati neovisna lista “Stijena” Milana Bandića, HGS Željka Keruma, i lista Ladonja Plinija Cuccurina.

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

istraživanje, sdp, hdz, hdssb, stranke