Zdravlje

KNJIGA: Biografija: Steve Jobs predugo odbijao operaciju koja mu je mogla spasiti život

Kasnije je žalio zbog odluke da se raka prvo pokuša riješiti makrobiotikom i spiritualizmom.

FOTO: Steve Jobs
Piše: Hina/Reuters

Suosnivač Applea Steve Jobs odbijao se devet mjeseci podvrgnuti operaciji karcinoma, koja mu je mogla spasiti život, i okrenuo se alternativnoj medicini, napisao je njegov biograf Walter Isaacson.

Jobs je umanjivao ozbiljnost svog stanja i svima govorio da je izliječen, ali se u tajnosti i dalje liječio.

Kada je na kraju ipak pristao na operaciju rijetki oblik karcinoma gušterače od kojeg je bolovao proširio se na tkivo oko tog organa, rekao je Isaacson u intervjuu za emisiju "60 minuta" na CBS-u koja će biti emitirana u nedjelju. Jobs je također umanjivao ozbiljnost svog stanja i svima je govorio da je izliječen, ali se u tajnosti i dalje liječio.

Jobsova biografija doći će u knjižare 24. listopada, a napravljena je iz niza intervjua s njim. Očekuje se da će knjiga donijeti portret čovjeka koji je jako čuvao svoju intimu, a čija je smrt izazvala žalost i odavanje počasti širom svijeta.

Isaacson je u razgovoru na CBS-u potvrdio ranija nagađanja da je Jobs nakon prve dijagnoze odbio operaciju koja mu je mogla u konačnici spasiti život. Dodao je da je kasnije žalio zbog odluke da se raka prvo pokuša riješiti makrobiotikom i spiritualizmom.

Jobs je bio vizionar iz Silicijske doline koji je napravio revoluciju u svijetu računala, glazbe i mobitela i promijenio dnevne navike milijuna ljudi diljem svijeta. Umro je početkom listopada u 56. godini.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

steve jobs, karcinom, tumor, Walter Isaacson