A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/igor-radjenovic-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Igor Rađenović novi direktor Zagrebačkog velesajma | Politika+
Zagreb

KADROVSKA RJEŠENJA : Igor Rađenović novi direktor Zagrebačkog velesajma

Na vesajmu je oko 240 radnika čija je prosječna neto plaća oko 7.500,00 kuna a s obzirom na obujam posla pretežak je uteg za vlasnike.

FOTO: Igor Rađenović
Piše: Ilijana Grgić

Uprava Zagrebačkog holdinga imenovala je Igora Rađenovića za v.d. voditelja podružnice Zagrebački velesajam te Milana Trbojevića za njegovog zamjenika.

Imenovani će upravljati Zagrebačkim velesajmom do izbora novog voditelja podružnice, na temelju raspisanog javnog natječaja.

 

- U cilju stabilizacije i unapređenja poslovanja u duhu 100-godišnje uspješne tradicije sajmovanja, svi zaposlenici Zagrebačkog velesajma svojim neupitnim iskustvom, znanjem i entuzijazmom na tom tragu dati svoj puni doprinos, rekao je Igor Rađenović prilikom imenovanja.

 

Igor Rađenović, široj javnosti postao je poznat nakon što je pretučen kao direktor Zagrebačkih cesta.kada je upozorio na malverzacije koje se događaju u tom gradskom poduzeću. Oba su napadača uhićena i osuđena na tri godine zatvora, ali još nije otkriveno tko je naručio premlaćivanje.

Dosadašnja direktorica Mirela Bartolec preuzela je čelno mjesto Zagrebačkog Velesajma prije dvije godine, kao menadžerica koja se iskazala na slobodnom tržištu. Naime, u gradsku megatvrtku stigla je iz privatnog sektora. Velesajam se nalazi na visokom drugom mjestu gradskih gubitaša sa više od 20,5 milijuna kuna minusa u prvih šest mjeseci ove godine.

 

Na vesajmu je oko 240 radnika čija je prosječna neto plaća oko 7.500,00 kuna a s obzirom na obujam posla pretežak je uteg za vlasnike.

 

Pridodamo li tome da im Kolektivni ugovor jamči regres od 2.800 kuna, božićnicu od 2.800 kuna te bon za Uskrs od 400 kuna više je nego jasno da Zagrebački velesajam nije konkurentan na tržištu.

 

Zbog toga su i sve glasnija razmišljanja kako bi se 70 posto od ukupno 520 tisuća četvornih metara, kolika je površina Zagrebačkog velesajma, Holding rado dao u najam, ali da je isto tako dio prostora spreman prodati.

 

Igor Rađenović, široj javnosti postao je poznat nakon što je pretučen kao direktor Zagrebačkih cesta. USKOK je u tu tvrtku u sastavu Zagrebačkog holdinga, ušao u travnju 2008. godine nakon prijave direktora Igora Rađenovića koji je pretučen kada je upozorio na malverzacije koje se događaju u tom gradskom poduzeću. Oba su napadača uhićena i osuđena na tri godine zatvora, ali još nije otkriveno tko je naručio premlaćivanje.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

zagrebački velesajam, zagrebački holding, zagreb