A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/O-P-Q/plinara-zagreb-001.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Bivši direktor Plinare pod istragom USKOK-a | Politika+
Zagreb

MITO I KORUPCIJA : Bivši direktor Plinare pod istragom USKOK-a

Osumnjičeni su, za pogodovanje pri odabiru izvođača radova i primanje mita od pola milijuna kuna.

Piše: PolitikaPlus/Večernji list

Protiv bivšeg direktora Gradske plinare Zagreb Vladimira Tomičića, bivšeg direktora Sektora ekonomskih, pravnih i zajedničkih poslova Dinka Zidarevića i bivšeg pomoćnika direktora Sektora distribucije i tehnološkog upravljanja u sustavu Zlatka Mahalca USKOK je pokrenuo istragu zbog sumnje u primanje mita u gospodarskom poslovanju.

 

Osumnjičeni su, prema prijavi, tijekom dvije godine za pogodovanje pri odabiru izvođača radova postavljanja i rekonstrukcije plinovoda ukupno primili više od pola milijuna kuna.

 

Osumnjičeni su, prema prijavi, tijekom dvije godine za pogodovanje pri odabiru izvođača radova postavljanja i rekonstrukcije plinovoda ukupno primili više od pola milijuna kuna.

 

Nadalje, za primanje mita od MAG-Sekoma prijavljen je i sadašnji direktor Službe trgovine plinom Igor Šadura, koji, kako piše Večernji list, neće biti kazneno gonjen zbog zastare kaznenog djela.

 

Istragom je navodno  utvrđeno da je Šadura u vrijeme dok je bio direktor marketinga u Plinari 2005. na račun MAG-Sekoma jedrio Jadranom i skijao u Austriji.

Kao protuuslugu tvrtka je dobila poslove za Plinaru. Budući da je od toga prošlo više od tri godine, a da je propisana kazna za to djelo prema starom Kaznenom zakonu bila do tri godine zatvora, Šadura neće biti kazneno gonjen.

 

 Bivši direktor Vladimir Tomičićkomentirao je za Večernji list kako je savjesno radio svoj posao te da od nikoga nije primao nikakvo mito. Tomičić jes mjesta direktora smijenjen prošle godine

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

zlatka mahalca, gradska plinara zagreb, vLADIMIR tOMIČIĆ, dinko zidarevića