A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/A-B/Bolnica-SV-Duh-001.JPG): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Zdravstvene ustanove u Zagrebu u milijunskim gubitcima | Politika+
Zagreb

PRAZNA BLAGAJNA : Zdravstvene ustanove u Zagrebu u milijunskim gubitcima

Najveće gubitke napraviLI SU Zavod za javno zdravstvo, tri poliklinike, četiri bolnice i Dom zdravlja Zagreb zapad.

Piše: PolitikaPlus /VLM

Zagrebačke zdravstvene ustanove u prvih šest mjeseci ove godine napravile su 17,926.382 kune ukupnog duga ! Piše tako u izvješću o poslovanju koje je Skupštini uputio Gradski ured za zdravstvo. Najveće gubitke napravilo je devet zdravstvenih ustanova, a među njima su Zavod za javno zdravstvo, tri poliklinike, četiri bolnice i Dom zdravlja Zagreb zapad.

 

Dom zdravlja Zagreb zapad u minusu je 909.781 kunu.

Gubitak u iznosu od oko 700.000 kuna ima i poliklinika “Srčana” unatoč tome što Grad u njezinim prihodima sudjeluje s čak 6,1 posto.

 

Najveći minus na računu i dalje ima KB Sveti Duh jer joj nedostaje oko sedam milijuna kuna da bi poslovala pozitivno. Popunjenost postelja u toj bolnici je 87 posto

 

 Specijalna bolnica za zaštitu djece s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama otkrila je da posluje sa 845.465 kuna manjka, a zanimljivo je i da izdaci za zaposlene iznose 84 posto ukupnih izdataka u poslovanju te ustanove.

 

Specijalna bolnica za plućne bolesti Gradskom je uredu prijavila minus u poslovanju od oko 500.000 kuna iako je Grad u ukupnim prihodima te ustanove sudjelovao s gotovo 11 posto.

 

Dječija bolnica Srebrenjak za prvih šest mjeseci ima 253.290 kuna manjka, a Grad joj je pomogao s oko 15 posto u ukupnim prihodima. Ova se bolnica sa 18 specijalističko-konzilijarnih i dijagnostičkih ambulanti u prosjeku dnevno skrbila za 17 pacijenata.

 

Najveći minus na računu i dalje ima KB Sveti Duh jer joj nedostaje oko sedam milijuna kuna da bi poslovala pozitivno.

Popunjenost postelja u toj bolnici je 87 posto, a u 108 dijagnostičkih i specijalističkih ordinacija njezini su se liječnici u prosjeku brinuli za 14 pacijenata dnevno, objašnjava se u izvješću i dodaje da je Grad u ukupnim prihodima te bolnice sudjelovao sa samo 2,2 posto.

 

Posljednji gubitaš je Zavod za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar koji je tijekom prvih šest mjeseci ove godine poslovao u minusu za čak 5,443.321 kunu, a Grad mu je pomagao sa dva posto u ukupnim prihodima.