Zagreb

SMJENA DIREKTORA : Zagrebački velesajam traži novog direktora

Ne postoji mogućnost da dođe do smjena i u drugim podružnicama jer njihov minus nije rezultat njihove nesposobnosti

Piše: PolitikaPlus/Večernji list

Počinju kadrovske promjene u Zagrebačkom holdingu, uprava holdinga odlučila je povući prvi konkretan potez i raspisati natječaj za čelno mjesto Zagrebačkog velesajma. Mirela Bartolec, dosadašnja direktorica, sama je  ponudila ostavku  te bi uskoro trebala biti razriješena dužnosti zbog loših rezultata poslovanja i narušenih međuljudskih odnosa.

 

Velesajam se na više od 20,5 milijuna kuna minusa u prvih šest mjeseci ove godine našao na drugom mjestu Holdingovih gubitaša, definitivno prvi sa 172 milijuna kuna  je ZET.

Ne postoji mogućnost da dođe do smjena i u drugim podružnicama jer njihov minus nije rezultat njihove nesposobnosti, već isključivo rezultat smanjenih subvencija Grada Zagreba

- Uprava Holdinga naložila je da se raspiše javni natječaj za voditelja Velesajma da vidimo koliko je mjesto atraktivno menadžerima. Činjenica je da poslovanje Velesajma bilježi negativan trend i pad prihoda i mislimo da možda kadrovskim osvježenjima možemo potaknuti pozitivne promjene.Mirela Bartolec nije uspjela smiriti tenzije, a i sama je izrazila želju da netko drugi pokuša preuzeti Velesajam , kazao je za Večernji list  glasnogovornik  Holdniga Dušan Viro

 

Bartolec je preuzela čelno mjesto Zagrebačkog Velesajma  prije dvije godine, kao menadžerica koja se iskazala na slobodnom tržištu. Naime, u gradsku megatvrtku stigla je iz privatnog sektora.

 

Uprava Holdinga, tvrde upućeni, još nema svog favorita u utrci za mjesto direktora.

 

Kako je jedan od  glavnih argumenata kadrovskih promjena  ostavreni minus  postavlja se pitanje hoće li slična sudbina zadesiti i ostale gubitaše ? Ukupno je  devet podružnica, ali i direkcija, u prvih  šest mjeseci ostvarilo gubitak od 240 milijuna kuna.

 

- Ne postoji mogućnost da dođe do smjena i u drugim podružnicama jer njihov minus nije rezultat njihove nesposobnosti, već isključivo rezultat smanjenih subvencija Grada Zagreba, objasnio je Viro. Dodaje da su tvrtke Holdinga tijekom prošle godine obavljale razne poslove za Grad, no da su tek u studenom obaviješteni da za dio tih poslova neće biti plaćeni, odnosno da Grad neće isplatiti više od 200 milijuna kuna.

 

Ostali gubitaši, bar njihovi direktori za sada mogu biti mirni, bar što se smjena tiče. 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

mirela bartolec, dušan viro, Zagrebački velesajam