A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/STUDENTI.jpeg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Dekan Boras: Studenti su bili obaviješteni o plaćanju participacija | Politika+
Zagreb

RIJEČ DEKANA: Dekan Boras: Studenti su bili obaviješteni o plaćanju participacija

Ne možemo pristati da se ne naplaćuju školarine, kazao je dekan Filozofskog fakulteta Damir Boras.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Dekan Filozofskog fakulteta Damir Boras izjavio je danas kako su studenti bili obaviješteni o plaćanju participacija za II. godinu studija te da to "nije ništa novo".

 

Ne možemo pristati da se ne naplaćuju školarine, kazao je dekan Filozofskog fakulteta Damir Boras.

Studenti se upisuju na fakultet uz potporu ministarstva znanosti te prema osobnim potrebama, za koje je prva godina studija bila besplatna, kazao je dekan, dodavši da studenti znaju tko se upisao prema kvoti za osobne potrebe, a tko uz potporu ministarstva.

Ne možemo pristati da se ne naplaćuju školarine, kazao je Boras i najavio da će studentima II. i III. godine, kojih je oko tisuću, biti ponuđena mogućnost da svotu od 6000 kuna plate u dvije rate.

Kazao je i kako se bodovi ECTS ne naplaćuju te da je odluku o tome donijela fakultetska uprava, uz neke zakonske iznimke, a tiču se studenata koji, primjerice, na preddiplomskom studiju studiraju duže od šest godina i sl.

Po uzoru na izdvajanja u zemljama EU-a Boras se zauzeo za veća izdvajanja za školstvo, koja su sada, kazao je, oko 0,6 posto BDP-a. Hrvatska daje oko 149 eura za obrazovanje po stanovniku, a, primjerice, Portugal, najslabija članica EU-a, dvostruko više.

Studenti Filozofskog fakulteta u Zagrebu počeli su jutros blokadu referade zahtijevajući od mjerodavnog ministarstva da se svim redovitim studentima toga fakulteta omogući besplatan upis na drugu godinu. Riječ je uglavnom o studentima koji su redovito završili prvu godinu studija.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

zagreb, studenti, damir boras, filozofski fakultet