A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/K-L/kim-jong-il-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Kim Jong Ilov unuk već se upisao u školu u Mostaru? | Politika+
Regija

NEPROVJERENO: Kim Jong Ilov unuk već se upisao u školu u Mostaru?

Koledž ujedinjenog svijeta u Mostaru potvrdio da su u ovoj školskoj godini upisali učenika Kim Han Sola iz Sjeverne Koreje.

FOTO: Kim Jong Il
FOTO: Arhiv
Piše: PolitikaPlus/Hina

Koledž ujedinjenog svijeta (UWC) u Mostaru priopćio je u petak da su u ovoj školskoj godini upisali učenika Kim Han Sola iz Sjeverne Koreje, za kojega su mediji navodili da se radi o unuku sjevernokorejskog diktatora Kim Jong Ila.

Koledž u priopćenju nije ni potvrdio ni opovrgnuo da je Kim Han Sol stvarno izdanak sjevernokorejske vladajuće obitelji, iako ima isto ime kao i unuk Kim Jong Ila, što u Koreji baš i ne znači mnogo.

"Ovaj je 16- godišnjak prvi učenik iz Sjeverne Koreje koji će pohađati jedan od UWC koledža”, navodi se u priopćenju UWC-a u Mostaru.

Dodaje se da posebno značajnim postignućem iz UWC-ove zaklade smatraju raznolikost studenata koji pohađaju njihove koledže širom svijeta.

“Od svih učenika koji sudjeluju u našim obrazovnim programima, bez obzira na njihovo podrijetlo, očekujemo da služe svom narodu i pozitivno utječu na društvo u svojoj zemlji ali i globalno“, navodi se u priopćenju UWC-a u Mostaru.

Predsjednik zaklade UWC-a David Sutcliffe ocijenio je posebno značajnim što će prvi put jedan učenik iz Sjeverne Koreje pohađati koledž u Mostaru koji je simbol razaranja a danas ponovne izgradnje suživota.

“Mogućnost da poduzmemo prvi korak uvođenjem Sjeverne Koreje unutar međunarodne zajednice, preko mladih ljudi, jest nešto što trebamo njegovati. Mostar, koji je bio prizor sukoba iz gorke prošlosti, sada ima ulogu istinskog očuvanja mira i uspostave mira”, ocijenio je Sutcliffe.

Lokalni mediji u Mostaru navode kako bi sjevernokorejski državljanin Kim Han Sol trebao u Mostar stići u ponedjeljak i priključiti se nastavi koja je započela početkom rujna. Prema obavijesti službe za poslove sa strancima ovaj šesnaestogodišnjak je čekao na dodjelu vize BiH.