A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/pozar-105.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Eksplozija u tvornici streljiva Igman u Konjicu, ima stradalih | Politika+
Regija

EKSPLOZIJA: Eksplozija u tvornici streljiva Igman u Konjicu, ima stradalih

'Tijelo jedne osobe je vidljivo, no zbog nekoliko manjih eksplozija nije joj moguće prići.'

FOTO: Ilustracija
Piše: PolitikaPlus/Hina

Pretpostavlja se da je ima stradalih u snažnoj eksploziji koja se u petak ujutro dogodila u tvornici streljiva Igman u Konjicu, a tijekom jutra čulo se još nekoliko manjih eksplozija zbog čega nije moguće pristupiti nastradalima za koje se ne zna u kakvom su stanju, izvijestili su iz službenog izvora.

 

'Tijelo jedne osobe je vidljivo, no zbog nekoliko manjih eksplozija nije joj moguće prići.'

"U snažnoj eksploziji koja se dogodila oko 6.30 sati unutar skladišta namjenske industrije pretpostavlja se da ima više stradalih. Tijelo jedne osobe je vidljivo, no zbog nekoliko manjih eksplozija nije joj moguće prići", rekao je glasnogovornik MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije Srećko Bošnjak.

Prema njegovim riječima, više stručnih timova MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije je upućeno na lice mjesta, zajedno s ravnateljem policije i županijskim tužiteljem. Dodao je da o ukupnim razmjerima nesreće policija za sada ne može dati dodatne informacije.

Iz Policijske uprave Konjic doznaje se da njihovi službenici nisu ulazili na mjesto nesreće dok se stanje ne smiri i stignu stručne ekipe iz Mostara. Prema informacijama iz tvornice Igman, sve osoblje je evakuirano iz tvornice.

Tvornica streljiva Igman bila je dio vojne industrije iz bivše Jugoslavije. Izgrađena je 1950., a bila je jedan od najvećih proizvođača streljiva malog kalibra od 5,56 mm do 12,7 mm u Europi. Nakon privatizacije ove tvrtke, poslije rata u BiH, Igman proizvodi sve vrste streljiva bilo da se radi o 'istočnom ili zapadnom naoružanju'.

Izvozili su svoje proizvode u više od 60 zemalja širom svijeta.

U sjedištu Oružanih snaga BiH doznaje se da nisu ugroženi objekti vojske koji se nalaze u sklopu istog kompleksa u kojemu je tvornica streljiva.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

tvornica streljiva, požar, eksplozija