A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/I-J/jadranka-kosor-vlada-144.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Kosor: Izmjene Zakona o privatizaciji Ine šaljemo u Bruxelles! | Politika+
Energetika

KOCKA JE PALA: Kosor: Izmjene Zakona o privatizaciji Ine šaljemo u Bruxelles!

To bi, istaknula je, vjerojatno bilo na ograničeno vrijeme, dok se cijeli proces ne završi pravomoćnom sudskom presudom.

FOTO: Jadranka Kosor na današnjoj sjednici vlade
Piše: PolitikaPlus/Hina

Hrvatska je Vlada pripremila izmjene i dopune Zakona o privatizaciji Ine, one se prevode na engleski i sutra će biti poslane Europskoj komisiji kako bi se otvorile dodatne konzultacije oko razloga zbog kojih Vlada smatra da su te dopune u ovom trenutku nužne, izjavila je premijerka Jadranka Kosor na današnjoj sjednici Vlade.

„Mi smo te izmjene pripremili, upravo se prevode na engleski jezik. U kontaktu smo s kolegama u Europskoj komisiji da prijedlog proslijedimo Europskoj komisiji kako bi, u skladu s dosadašnjim odlukama, iskustvom kolega u Europskoj komisiji, otvorili dodatne konzultacije oko dopuna zakona i razloga zbog kojih Vlada smatra da ih je nužno donijeti u ovom trenutku“, kazala je premijerka.

To bi, istaknula je, vjerojatno bilo na ograničeno vrijeme, dok se cijeli proces ne završi pravomoćnom sudskom presudom.

Prije nekoliko dana premijerka je najavila da bi se ovaj tjedna pred Vladom trebale naći izmjene Zakona o privatizaciji Ine po kojima nitko, osim hrvatske države, u Ini ne bi mogao imati više od 49 posto dionica.

Najavljeno je to nakon što je USKOK podigao novu optužnicu protiv bivšeg premijera Ive Sanadera kojeg USKOK sumnjiči da je primio 10 milijuna eura mita kako bi mađarskom MOL-u prepustio upravljačka prava u Ini.

Premijerka Kosor je na današnjoj sjednici Vlade kazala kako vjeruje da će se naići na razumijevanje, otvoriti dijalog s Europskom komisijom.

„Vjerujem da ćemo u tom dijalogu pronaći najbolje rješenje“, naglasila je.

Premijerka je podsjetila na obvezu da se štite interesi Republike Hrvatske, strateški, nacionalni interesi.

„Sutra ćemo Europskoj komisiji poslati taj prijedlog dopuna Zakona o privatizaciji Ine s popratnim pismom, molbom da, ako je potrebno dođemo u Bruxelles kako bi obrazložili razloge zbog kojih smatramo da je na neko vrijeme takvu odluku potrebno donijeti“, kazala je premijerka.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

tržišno natjecanje, europska komisija, ina, jadranka kosor