A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/K-L/kosovo-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

EU: Srbijanska strana otkazala novi krug dijaloga s Kosovom u Bruxellesu | Politika+
Regija

KOSOVO: EU: Srbijanska strana otkazala novi krug dijaloga s Kosovom u Bruxellesu

"Sastanak nije održan jer srbijansko izaslanstvo nije bilo spremno sudjelovati u današnjim razgovorima"

FOTO: Arhiv
Piše: PolitikaPlus/Hina

Novi krug dijaloga između Srbije i Kosova, koji se trebao u srijedu održati u Bruxellesu pod pokroviteljstvom EU-a, otkazan je na zahtjev srbijanskog izaslanstva koje je željelo razgovarati o stanju na sjeveru Kosova.

"Sastanak nije održan jer srbijansko izaslanstvo nije bilo spremno sudjelovati u današnjim razgovorima", kaže se u priopćenju Roberta Coopera, koji u ime EU-a posreduje u dijalogu između dviju strana.

Voditelj srbijanskog izaslanstva Borislav Stefanović izjavio je kako ne može razgovarati o pitanjima "struje, dok se na sjeveru Kosova puca".

Na današnjem sastanku trebalo se razgovarati o pitanjima energije, telekomunikacija, sudjelovanju Kosova u regionalnim forumima te o provedbi ranije dogovorenih tema.

U utorak popodne, obje strane su imale odvojeni sastanak s Cooperom i predstavnikom američkog State Departmenta. Međutim, voditelj srbijanskog izaslanstva Borislav Stefanović izjavio je da ne može razgovarati o pitanjima "struje, dok se na sjeveru Kosova puca".

U utorak su u sukobu između lokalnih Srba i pripadnika međunarodnih snaga na Kosovu (KFOR) na sjeveru Kosova kod graničnog prijelaza Jarinje prema Srbiji ozlijeđena četvorica vojnika KFOR-a i šestorica Srba.

U priopćenju EU-a kaže se da stanje na sjevernom Kosovu "nije dio dijaloga niti predmet odvojenih razgovora sa Srbijom".

EU dodaje da će se dijalog nastaviti kada srbijanska strana "bude spremna u njemu sudjelovati".

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Robert Cooper, Borislav Stefanović, kosovo