A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/croatia-airlines-206.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

AZTN: Croatia Airlinesu potpora za sanaciju od 57,7 milijuna dolara | Politika+
Tvrtke

TRŽIŠTE: AZTN: Croatia Airlinesu potpora za sanaciju od 57,7 milijuna dolara

Agencija prihvatila odgovor na tužbu Adris Grupe i TDR-a protiv rješenja AZTN-a

Piše: PolitikaPlus/Hina

Vijeće Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) odobrilo je Croatia Airlinesu potporu za sanaciju u iznosu od 57,7 milijuna američkih dolara u svrhu podmirenja ranije preuzetih ugovornih obveza za kupnju četiri zrakoplova Airbus, priopćeno je iz AZTN-a.

Potpore za sanaciju odobrene su za razdoblje od šest mjeseci i u tom roku poduzetnik mora ili vratiti potpore ili izraditi program restrukturiranja, navodi se u priopćenju s 85. sjednice Vijeća AZTN-a.

Agencija je također izvijestila da je prihvatila odgovor na tužbu Adris Grupe i TDR-a protiv rješenja AZTN-a te podnijela optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu po rješenju o zlouporabi.

Agencija je odgovorila na tužbu Adris Grupe po rješenju AZTN-a kojim je utvrđeno da su Adris grupa i TDR, koji je pod kontrolom Adris Grupe, u razdoblju od 15. kolovoza 2004. do 31. prosinca 2010. ograničili tržišno natjecanje zlouporabom vladajućeg položaja na mjerodavnom tržištu distribucije odnosno trgovine cigaretama u Republici Hrvatskoj.

"Agencija je na tužbu odgovorila u zakonskom roku, smatra je neosnovanom i u cijelosti je ostala je pri navodima iz svoga rješenja", navodi se u priopćenju.

Istodobno, Agencija je nadležnom prekršajnom sudu podnijela optužni prijedlog za izricanje kazne po tom rješenju.

Budući da se radi o teškoj povredi Zakona o zaštiti tržišnog natjecanja predviđena kazna za zlouporabu je i do 10 posto ukupnog prihoda poduzetnika ostvarenog u godini koja je prethodila povredi Zakona na mjerodavnom tržištu, navodi se u priopćenju.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

državne potpore, potpore, aztn, croatia airlines