Hrvatska

BEZ UDARACA ISPOD PASA: Zoran Milanović: Nećemo biti sugovornik u prljavoj kampanji

Kampanja je počela davno, kao što vidimo prljava je, ali s naše strane neće biti prljava. To je poruka našim političkim suparnicima

Piše: PolitikaPlus

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović izjavio je da njegova stranka neće sudjelovati u prljavoj predizbornoj kampanji kakva je, kazao je, sada na djelu, poručivši političkim suparnicima da si neprijatelja i sugovornika u prljavoj kampanji traže na drugom mjestu.

 

-Kampanja je počela davno, kao što vidimo prljava je, ali s naše strane neće biti prljava. To je poruka našim političkim suparnicima, rivalima, a ne neprijateljima - ako žele biti neprijatelji, neka si ga traže negdje drugdje, u nama neprijatelja neće imati, ali će imati žestokog suparnika i protivnika koji planira dobiti ovu utakmicu, i to po pravilima, ne u produžecima i iz ofsajda, poručio je Milanović na početku zasjedanja SDP-ovog Glavnog odbora.

Mogu govoriti što god hoće, mogu se služiti osobnim objedama, mogu optuživati SDP da je imao prljavo poslovodstvo i tajne račune, samo naprijed. Istina je, vjerujem, jasna velikoj većini naših ljudi, a vjerujem da će biti jasnija još većoj većini ljudi.

 

Naglasio je da između negativne i prljave kampanje postoji velika razlika - u negativnoj se razotkrivaju mane protivnika, ali po pravilima igre, a u prljavoj nema pravila, spreman si na sve.

 

-Mogu govoriti što god hoće, mogu se služiti osobnim objedama, mogu optuživati SDP da je imao prljavo poslovodstvo i tajne račune, samo naprijed. Istina je, vjerujem, jasna velikoj većini naših ljudi, a vjerujem da će biti jasnija još većoj većini ljudi, istaknuo je Milanović.

 

Dodao je da SDP nema ništa skrivati, da je uvijek radio transparentno, po zakonu, pošteno i ispravno, te da se to može utvrditi.

 

-Straha nemamo, kompleksa nemamo, tu smo za razgovor s ljudima, svjesni da radimo dobre stvari, svjesni i da možemo pogriješiti, jer tko radi taj i griješi, ali i svjesni da imamo dobre namjere, puno znanja, da imamo koaliciju koja je svjetonazorski usklađena", rekao je Milanović.

 

Naglasio je da Kukuriku koalicija nije ideološka, već svjetonazorska koalicija, s visoko postavljenim kriterijima, bez populizma, te da je jedini element populizma želja za što intenzivnijim kontaktom s ljudima, što SDP, HNS, IDS i HSU i rade ovih dana i nastavit će idućih tjedana po cijeloj zemlji.

Milanović je zadovoljan reakcijom građana na otvoreno predstavljanje Plana 21.

Članovi Glavnog odbora SDP-a prihvatili su Plan 21 Kukuriku koalicije kao SDP-ov program za predstojeće parlamentarne izbore, zaključeno je na 13. sjednici Glavnog odbora SDP-a.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

HSU, HNS, IDS, SDP