A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/plin.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Skandal u zagrebačkom Holdingu: Ilegalni priključci u Gradskoj plinari | Politika+
Zagreb

NOVA AFERA: Skandal u zagrebačkom Holdingu: Ilegalni priključci u Gradskoj plinari

Naplatili bi uvođenje plina u zgrade, ali bi bez znanja vlasnika legalnih priključaka uvodili i druge stanare u mrežu i za to navodno uzimali nekoliko tisuća kuna.

Piše: PolitikaPlus/VLM

Nakon skandala s iolegalnim priključcima u zagrebačkoj Vodoopskrbi i odvodnji na pomolu je je sličan skandal u Gradskoj plinari. Šestero radnika Plinare obavijestilo je predsjednika uprave Holdinga Ivu Čovića i predsjednika Gradske skupštine Borisa Šprema o aferi, piše Večernji list.

 

Naplatili bi uvođenje plina u zgrade, ali bi bez znanja vlasnika legalnih priključaka uvodili i druge stanare u mrežu i za to navodno uzimali nekoliko tisuća kuna.

Dok zaposlenici Vodoopskrbe i odvodnje već godinama upozoravaju na malverzacije, šestero se radnika Plinare tek potkraj prošle godine odvažilo pismeno obavijestiti nadležne.

Međutim, do danas sve su prijave završavale u ladicama. Istrage nisu pokrenute, a Bruno Lacković, direktor trgovačkog društva Gradska plinara, za prijave do danas nije znao.

'Ono što mi znamo jest da u posljednje vrijeme nije bilo prijava, no građane pozivamo da nama ili DORH-u prijave slučajeve za koje postoji sumnja u kriminal, to se sve treba raščistiti. Sve konzekvence snose pojedinci, ako netko ne obavlja svoj posao onako kako je to propisano, onda je svakako riječ o teškoj povredi radne obveze', rekao je direktor Lacković i najavio otkaze za sve koji su umiješani u ilegalno priključivanje plina.

Kako doznaje Večernji list od izvora iz Holdinga, zaposlenici Plinare, ali i kooperanti koji razvode plin po zgradama i kućama, bili su jednako dobro organizirani kao njihova 'braća u zločinu' u ViO-u.

Naplatili bi uvođenje plina u zgrade, ali bi bez znanja vlasnika legalnih priključaka uvodili i druge stanare u mrežu. Za ilegalno uvođenje plina navodno su uzimali po nekoliko tisuća kuna.

Drugi način krađe bio je identičan kao i u slučaju vodene mafije. Naime, postavljali bi brojila za plin, to uredno naplatili, a cijevi na crno 'razvlačili' po privatnim kućama, pa i stambenim zgradama – naravno, bez računa, na crno.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

zagrebački holding, ivo čović, zagreb