A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/IBM.JPG): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Deveti IBM Forum okupit će 400 IT stručnjaka i poslovnih ljudi | Politika+
IT

IT KONFERENCIJA: Deveti IBM Forum okupit će 400 IT stručnjaka i poslovnih ljudi

U Umagu od 14. do 16. rujna pod sloganom "Stoljeće iskustva za pametniji planet".

Piše: PolitikaPlus

IBM Hrvatska najavio je deveti IBM Forum, jednu od najvećih poslovnih i IT konferencija u Hrvatskoj, koja će se ove godine održati u Umagu od 14. do 16. rujna pod sloganom "Stoljeće iskustva za pametniji planet".

Tijekom trodnevne konferencije IBM-ovi domaći i međunarodni stručnjaci predstavit će najnovija poslovna rješenja, usluge i tehnologiju kroz pet nizova predavanja i prezentacija te okrugli stol.


PERICA: " S obzirom na izniman interes koji je iskazan za ovogodišnji Forum, očekuje se da će IBM Forum 2011 okupiti više od 400 sudionika iz domaćeg IT i poslovnog sektora."

"Tijekom prvog stoljeća postojanja IBM je igrao vodeću ulogu u preobrazbi poslovanja, znanosti i društva te će proslavu 100. rođendana obilježiti kako bi se u svih 170 zemalja u kojima posluje, raznim inicijativama dodatno povezao s vodećim ljudima u gospodarstvu, obrazovnim ustanovama i klijentima te ljudima iz lokalne zajednice," kaže Krešo Perica, glavni direktor IBM-a Hrvatska.

"IBM Forum prerastao je u tradicionalno događanje važnih poslovnih susreta na kojoj se dogovora buduća suradnja, ostvaruju novi kontakti i donosi pregled najnovijih tehnologija i rješenja. S obzirom na izniman interes koji je iskazan za ovogodišnji Forum, očekuje se da će IBM Forum 2011 okupiti više od 400 sudionika iz domaćeg IT i poslovnog sektora," najavljuje Perica.


Prvi konferencijski dan otvorit će direktor proizvodnje IBM Power Systems rješenja, Richard Talbot, koji će svojim predavanjem "Next steps for Watson" opisati najvažnije dionice iz tog IBM-ovog putovanja, od same ideje koja je dovela do stvaranja novog superračunala do pobjede na kvizu Jeopardy! Talbot je imao vodeću ulogu u stvaranju tehnologije POWER7, visoko-oktanskog MFLOP stroja koji stoji iza uspjeha superračunala Watson/Jeopardy!


Talbot će na IBM Forumu predstaviti i druge IBM-ove inicijative koje će dovesti do bržeg ostvarenja poslovne primjene tehnologija i koje se nalaze u temeljima Watson superračunala, prije svega u područjima kao što su upravljanje podacima i analiza informacija u rješavanju problema u stvarnom svijetu.


IBM-ov stručnjak za Cloud Computing, Maks Strajher predstavit će novo veliko istraživanje "IBM 2011 CIO Study" koje je proveo IBM i koja pokazuje rast primjene Cloud tehnologija. Ovo, do sada najveće istraživanje koje je provedeno u svijetu, pokazuje kako sve više direktora informatike koristi analitički softver u potrazi za dodatnom vrijednošću u velikim količinama podataka i složenim sustavima. Tijekom sljedećih pet godina oni će Cloud Computing koristiti za rast poslovanja i postizanje konkurentske prednosti.


Europski parlament mladih Hrvatske (EPMH) zatvorit će ovogodišnji IBM Forum 2011 raspravom na temu "Pametniji planet – dom pametnije mladeži". Dvije grupe studenata debatirat će o trenutnim rješenjima za pametniji planet, inovacijama i idejama te preispitivati utjecaj inovacija na gospodarstvo i društvo općenito. Upravo su diskusija, pokretanje novih tema i primjena inovacija ključni elementi koji tvore IBM i koji su temelj njegovog stoljetnog uspjeha.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Watson/Jeopardy!, Richard Talbot, maks strajher, krešo perica, ibm forum, ibm