A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/K-L/kina-mjesecev-kolac-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Kinezi zgroženi najavom poreza na tradicionalni mjesečev kolač | Politika+
Kultura

POREZI: Kinezi zgroženi najavom poreza na tradicionalni mjesečev kolač

Vlasti u Pekingu nisu navele koji su ih motivi nagnali da odluče ove godine uvesti porez na te slatkiše.

Piše: PolitikaPlus/Hina/AFP

Odluka vlasti iz Pekinga da nametne porez na mjesečev kolač, tradicionalnu kinesku slasticu koja se jede povodom lunarnog praznika, izazvala je u ponedjeljak zgrožene reakcije stanovništva.

Vlasti u Pekingu nisu navele koji su ih motivi nagnali da odluče ove godine uvesti porez na te slatkiše,odnosno jesu li razlozi prihodovne ili ideološke prirode.

U anketi internetskog servisa Weibo, 96 posto korisnika mreže protivi se takvom porezu, a većina ispitanika spremna je odustati u tim okolnostima od mjesečevih kolača, iako su oni odavno dio kineske kulture.


Vlasti u Pekingu nisu navele koji su ih motivi nagnali da odluče ove godine uvesti porez na te slatkiše,odnosno jesu li razlozi prihodovne ili ideološke prirode.

Mjesečev kolač ima oblik punog Mjeseca čija je površina ukrašena kineskim znakovima s dobrim željama. Među najčešćim punjenjem su sjemenke lotosa, pire od crvenog graha, pire od ananasa ili pire od soje.
Kutija mjesečevih kolača stoji približno 100 juana (11 eura) i daruje se obitelji ili klijentima. Cijena varira ovisno o kvaliteti kolača.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

običaji, hrana, kultura, porez, kina, mjesečev kolač, tradicija