A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/kastavska%20skupina.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Čelnici 'Kastavske skupine' u Kaštelu Žegarskom na Zrmanji | Politika+
Hrvatska

DRUŽENJE: Čelnici 'Kastavske skupine' u Kaštelu Žegarskom na Zrmanji

Trojica čelnika iz oporbene "Kastavske skupine",SDP-a , HNS-a i HSU-a okupil su se na rijeci Zrmanji.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Trojica čelnika iz oporbene "Kastavske skupine", predsjednik SDP-a Zoran Milanović, HNS-a Radimir Čačić i HSU-a Silvano Hrelja te brojni članovi tih stranaka i simpatizeri okupili su se danas u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 16. obljetnice vojno-redarstvene akcije "Oluje" na prigodnom druženju u Kaštelu Žegarskom na rijeci Zrmanji.


Ovo je stranačko druženje čelnika naše Kastavske skupine uz razgovore o predizbornoj strategiji, a tko će biti nositelj u devetoj i svim ostalim izbornim jedinicama, to ćete još vidjeti, kazao je predsjednik SDP-a Zoran Milanović.


Na novinarsko pitanje da komentira izjavu predsjednice Vlade Jadranke Kosor da Hrvatska izlazi iz krize, predsjednik HNS-a Radimir Čačić je rekao da nezaposlenost u Hrvatskoj i dalje raste, a proizvodnja i BDP i dalje padaju. "Ako je to izlazak iz krize onda ja to zaista ne razumijem", istaknuo je Čačić.

Vladin prijedlog za ublažavanje problema u otplati koji pogađaju korisnike kredita u švicarskim francima i reakciju banaka komentirao je: "Banke su očito spremne na neku vrstu rješenja, Vlada je ovu vrstu rješenja donijela sama, a očito je da nije razgovarala s bankama i HNB-om. Ovakva vrsta ping ponga između banaka i Vlade nije rješenje. Postoji svijest i kod jednih i kod drugih da se građane, odnosno korisnike kredita, treba vratiti u zonu sigurnosti, a to je euro. I banke i država trebaju preuzeti svoj dio rizika, svi moraju sjesti za stol, ali zajedno s HNB-om", istaknuo je Milanović.

Na novinarsko pitanje boje li se da će ovo druženje u Kaštelu Žegarskom biti shvaćeno kao provokacija, budući da je riječ o kraju u kojemu je podignuta srpska pobuna početkom 90-ih.Radimir Čačić je poručio "Ovdje žive hrvatski građani, ovdje teče rijeka Zrmanja, čista i svježa, kao što ćemo i mi nakon izbora pokrenuti jednu novu vitalnu Hrvatsku"

Na novinarsko pitanje da komentira izjavu predsjednice Vlade Jadranke Kosor da Hrvatska izlazi iz krize, predsjednik HNS-a Radimir Čačić je rekao da nezaposlenost u Hrvatskoj i dalje raste, a proizvodnja i BDP i dalje padaju. "Ako je to izlazak iz krize onda ja to zaista ne razumijem", istaknuo je Čačić. Predsjednik SDP-a Milanović tome je dodao da Hrvatsku treba probuditi. "Hrvatska ima resurse i potencijale, žilava je, ima sjajne ljude, ali nešto treba raditi i Hrvatsku treba konačno probuditi", rekao je Milanović.


Na novinarsko pitanje boje li se da će ovo druženje u Kaštelu Žegarskom biti shvaćeno kao provokacija, budući da je riječ o kraju u kojemu je podignuta srpska pobuna početkom 90-ih, predsjednik SDP-a Zoran Milanović rekao je da bi se možda i bojao kada bi živio u nekoj drugoj državi, ali, rekao je, ovo je Hrvatska i ne bojim se da će ovo biti shvaćeno kao provokacija. "Iskreno, nisam ni znao koji narod ovdje živi", dodao je Milanović. Na isto pitanje Radimir Čačić je poručio da je ovo Hrvatska i da mu je posebno drago da su danas u Kaštel Žegarcu. "Ovdje žive hrvatski građani, ovdje teče rijeka Zrmanja, čista i svježa, kao što ćemo i mi nakon izbora pokrenuti jednu novu vitalnu Hrvatsku", poručio je Čačić.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

sdp, hns, kastavska skupina, hsu