A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/josipovic_ivo.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Josipović: U budućnosti vidim RH kao zemlju sretnih ljudi | Politika+
Hrvatska

DAN POBJEDE: Josipović: U budućnosti vidim RH kao zemlju sretnih ljudi

'Hrvatska je ispunila mnoge visoke ciljeve, članica smo NATO-a i uskoro ćemo biti članica EU, no naša je zadaća da uvijek činimo još više i još bolje, a OSRH tome daje svoj doprinos.'

FOTO: Ivo Josipović
FOTO: Arhiva
Piše: PolitikaPlus

Ususret 5. kolovozu i obilježavanju Oluje, tj. Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, predsjednik RH Ivo Josipović prisjetio se branitelja koji su sudjelovali u Domovinskom ratu i Oluji i koji su time doprinijeli stvaranju slobode i demokracije.

 

'Hrvatska je ispunila mnoge visoke ciljeve, članica smo NATO-a i uskoro ćemo biti članica EU, no naša je zadaća da uvijek činimo još više i još bolje, a OSRH tome daje svoj doprinos.'

– Hrvatska je ispunila mnoge visoke ciljeve, članica smo NATO-a i uskoro ćemo biti članica EU, no naša je zadaća da uvijek činimo još više i još bolje, a OSRH tome daje svoj doprinos – od izvršavanja teških zadaća u međunarodnim misijama do angažmana i suradnje s civilnim sektorom u zemlji – kazao je vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH i dodao:

– Današnji je dan prilika da se sjetimo svih onih koji su sudjelovali u Domovinskom ratu i dali sve za domovinu, ali je i prilika da pogledamo u budućnost – a ja, u budućnosti vidim Hrvatsku kao gospodarski uspješnu, europsku i demokratsku zemlju, zemlju sretnih ljudi.

Na svečanosti upriličenoj u Domu HV-a  "Zvonimir" Josipović je odlikovao i promaknuo 116 pripadnica i pripadnika Oružanih snaga.

Svečanosti su nazočili i ministar obrane Davor Božinović, načelnik GS OS RH general pukovnik Drago Lovrić te brojni visoki gosti. Dodijeljena su promaknuća, odlikovanja Reda bana Jelačića, Reda Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana, pohvale predsjednika RH, pohvale i nagrade ministra obrane te načelnika GS OS. Posmrtno je odlikovan nadnarednik Vladimir Vincelj, čije je odlikovanje Reda Petra Zrinskog i Frana Krsta Frankopana preuzela njegova supruga, izvijestili su iz MORH-a.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

branitelji, dan pobjede i domovinske zahvalnosti, ivo josipović