A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/kosovo%202.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Kosovski premijer Hashim Thaci naredio opću mobilizaciju sigurnosnih agencija! | Politika+
Regija

NAPETA SITUACIJA: Kosovski premijer Hashim Thaci naredio opću mobilizaciju sigurnosnih agencija!

Thaci je naredio podizanje spremnosti na najviši stupanj pripravnosti i gotovosti kako bi, istaknuo je, kosovske sigurnosne agencije mogle svim raspoloživim sredstvima odgovoriti 'u slučaju povrede državnog suvereniteta i teritorijalnog integriteta Kosova'.

FOTO: Blic
Piše: PolitikaPlus

Kosovski premijer Hashim Thaci izdao je naredbu o općoj mobilizaciji kosovskih sigurnosnih agencija. Kako javlja agencija Srna, Thaci je naredio podizanje spremnosti na najviši stupanj pripravnosti i gotovosti kako bi, istaknuo je, kosovske sigurnosne agencije mogle svim raspoloživim sredstvima odgovoriti 'u slučaju povrede državnog suvereniteta i teritorijalnog integriteta Kosova'

 

Kosovski je premijer izdao naredbu kosovskim sigurnosnim agencijama, kosovskoj policijskoj službi, kosovskim sigurnosnim snagama i obavještajnim službama da nastave s primjenom odluke vlasti u Prištini o provođenju recipročnih mjera zabrane uvoza i izvoza sa Srbijom i BiH, javlja Srna.

 

Thaci je naredio podizanje spremnosti na najviši stupanj pripravnosti i gotovosti kako bi, istaknuo je, kosovske sigurnosne agencije mogle svim raspoloživim sredstvima odgovoriti 'u slučaju povrede državnog suvereniteta i teritorijalnog integriteta Kosova'.

Na hitnom sastanku Savjeta za sigurnost, koji je Thaci sazvao, zaključeno je da su 'sigurnosne agencije Kosova 25. srpnja djelovale na bazi Ustava i zakona Kosova s ciljem uspostavljanja reda i zakona na cijeloj teritoriji Kosova'.

Tači je, kako javlja Srna, preuzeo ulogu 'glavnokomandirajućeg' kosovskim sigurnosnim agencijama, policijom, kosovskim sigurnosnim snagama i obavještajnom službom te je izdao naredbu o objedinjavanju i koordinaciji aktivnosti svih spomenutih službi.

U naredbi o objedinjavanju aktivnosti Thaci je naložio da kosovske sigurnosne agencije koordiniraju akcije s međunarodnim mehanizmima na deblokadi puteva, kako bi se odmah uspostavila sloboda kretanja za ljude i robu.

U skladu s naređenjem o općoj mobilizaciji sigurnosnih agencija, Thaci je naredio i podizanje spremnosti na najviši stupanj pripravnosti i gotovosti kako bi, kako je rekao, kosovske sigurnosne agencije svim raspoloživim sredstvima odgovorile u slučaju povrede državnog suvereniteta i teritorijalnog integriteta Kosova.

Izdao je i nalog svim državnim institucijama, ministarstvima, javnim poduzećima i ustanovama da poduzmu sve mjere za pomoć ugroženom stanovništvu na sjeveru Kosova, posebno u dostavljanju lijekova i namirnica, kako bi se spriječila moguća humanitarna katastrofa.

Naložio je da se do tada otvore novi koridori opskrbe stanovništva na sjeveru Kosova, no upozorio je da agencije 'ne smiju dozvoliti narušavanje suvereniteta Kosova i dovođenje u pitanje odluke o uspostavljanju mjera reciprociteta' na carinskim punktovima.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

srbija