A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/davor-bernardic-102.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Davor Bernardić: U Zagrebu više neće biti megalomanskih projekata | Politika+
Zagreb

PITANJA I ODGOVORI: Davor Bernardić: U Zagrebu više neće biti megalomanskih projekata

Ako ne bude korektnijih odnosa s Bandićem, a u to gubim vjeru, jedino rješenje bit će izbori.

Piše: Igor Bakšaj

Prvog čovjeka zagrebačke organizacije SDP-a pitali smo kako on vidi goruće probleme metropole, kao i njihova rješenja.

 

Što po vama u Zagrebu valja, a što ne?

- Zagreb jest europski grad s brojnim razvojnim mogućnostima koje su, na žalost, neiskorištene. Nalazimo se na sjecištu prometnih čvorova, kao dragocjena poveznica između sjevera i juga, istoka i zapada, u blizini europske granice sa jedinstvenom Medvednicom na sjeveru i mirnom Savom na jugu. Tu su i naši Zagrepčani koji su kroz povijest pokazali da znaju i mogu, ali su suočeni s brojnim problemima koje je generirao potrošen model gradske politike. Zagreb ima sjajan hardver, no potreban mu je novi softver.

- Razumnim ljudima politička opcija ne bi trebala biti prepreka, ali problem je u tome što se gradonačelnik u većini slučajeva inati kada mu nešto nije po volji pa nam se događaju potpuno nepotrebne trakavice, poput one s vrtićima.

Kako biste ocijenili odnos skupštine i gradonačelnika?

- Gradonačelnikova je obveza da u potpunosti surađuje sa Skupštinom. To trenutno nije slučaj jer surađuje samo kad to njemu odgovara.

Kako biste ocijenili rad Milana Bandića?

- U pripremi za parlamentarne izbore gradonačelnik Bandić je sklon kratkoročnim populističkim mjerama i prigodničarskom dodvoravanju, što dugoročno nije u interesu ni grada, ni njegovih stanovnika.

Kako biste ocijenili rad gradske skupštine?

- Gradska skupština radi svoj posao, a odlukama o otvaranju tržišta taksi usluga, vrtićima i parkingu pokazalo se da radi i dio gradonačelnikova posla. Nije mi namjera kritizirati rad pojedinih ureda u gradskoj upravi, ali činjenica je da smo stvar morali uzeti u svoje ruke jer smo na konkretne poteze čekali predugo.

Koliko skupštini otežava rad činjenica da je skupštinska većina jedne političke opcije, a gradonačelnik druge?

- Razumnim ljudima politička opcija ne bi trebala biti prepreka, ali problem je u tome što se gradonačelnik u većini slučajeva inati kada mu nešto nije po volji pa nam se događaju potpuno nepotrebne trakavice, poput one s vrtićima.

Tom stanju pogoduje i loš Sanaderov zakon o lokalnoj samoupravi, koji je upravo na primjeru Zagreba pokazao sve svoje manjkavosti te otežava rad Skupštini. HDZ-u takvo stanje očito odgovara jer bi inače u saborsku proceduru uputili izmjene zakona o lokalnoj samoupravi i uskladili ga s ustavnom odredbom o referendumu. Rok za to je bio do travnja. Kako to nije napravljeno, očito je da HDZ štiti Bandića.

Koja je odgovornost SDP-a za medijske napise o nepravilnostima u gradu?

- Odgovornost je na onima koji prozvode nepravilnosti.

Jeste li zadovoljni radom predsjednika Holdinga Ivom Čovićem (Zašto DA/NE)?

- Uprava Holdinga imenovana je još prije mog izbora, vjerujem u najboljoj namjeri. Dok god ta uprava ima povjerenje Nadzornog odbora, nemam razloga sumnjati u ispravnost njenih odluka.

Što treba hitno promijeniti da bi Zagreb normalno funkcionirao?

- U sadašnjoj političkoj situaciji potrebni su korektniji odnosi i dijalog između Skupštine i gradonačelnika. Ako toga ne bude, a u to polako već gubim vjeru, jedino rješenje bit će novi izbori.

Koje su trenutne kritične infrastrukturne točke u Zagrebu?

- Što se tiče prometne infrastrukture, kritične točke su križanja, primjerice, Vukovarske, Savske i Ozaljske ulice ili Heinzelove i Vukovarske te Branimirove i Heinzelove ulice. Zatim, protočnost prometa na pružnim prijelazima na Branimirovoj ulici prema naselju Trnava ili na području Svete Klare. Kanalizacija i ostala komunalna infrastruktura u rubnim dijelovima grada od Brezovice preko Svete Klare do dijelova Sesveta.

Kritičnih infrastrukturnih točaka u Zagrebu ima još, no osnovni preduvjeti za rješavanjem nagomilanih problema, među kojima svakako treba istaknuti i smještaj djece u vrtiće te izgradnju novih vrtića i škola, jesu povećanje zaposlenosti, odnosno otvaranje novih radnih mjesta i dovođenje novih tehnologija.

Zagrebu je potreban novi ciklus ulaganja i razvoja, a SDP za to ima i znanje i konkretan plan, predstavljen u strategiji Z@greb 20.20, prvom sveobuhvatnom planu razvoja Zagreba u posljednjih 25 godina. To su promjene koje sam najavio na X. izvještajno tematskoj konvenciji GO SDP-a Zagreba i u kojima ćemo biti ustrajni. Nema više megalomanskih projekata, neće biti ni tunela kroz Medvednicu. No, Zagrepčani će dobiti drugačiji tunel. Onaj prema održivoj konkurentnosti i rastu broja zaposlenih kroz obrazovanje i poticaje inovacijama.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

zagrebački holding, milan bandić, zagreb, go sdp, sdp, davor bernardić