A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/kosovo-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Stanje na sjeveru Kosova mirno, ali Srbi pojačavaju blokade cesta | Politika+
Regija

ZATIŠJE: Stanje na sjeveru Kosova mirno, ali Srbi pojačavaju blokade cesta

"Sad na barikadama u mjestu Rudare ima oko 500 ljudi".

Piše: PolitikaPlus/Hina

Stanje na sjeveru Kosova tijekom noći i jutros je mirna, ali još postoji opasnost od izbijanja nasilja, prije svega zbog blokade prometnica prema graničnim prijelazima Jarinje i Brnjak, izjavio je u nedjelju glasnogovornik KFOR-a Hans Wichter.

WICHTER: "Idućeg tjedna će početi politički razgovori na visokoj razini i možda će na njima doći do nekih rješenja."

Posljednji sastanak zapovjednika KFOR-a Erharda Buhlera i srpskih dužnosnika nije dao konkretnih rezultata već je to bila samo razmjena mišljenja i informacija, kazao Wichter, dodajući da su o tome sad obaviještene i međunarodna zajednica i vlada u Beogradu.


"Idućeg tjedna će početi politički razgovori na visokoj razini i možda će na njima doći do nekih rješenja", izjavio je Wichter.


Oočekuje se da će na Kosovu i u Srbiji od ponedjeljka boraviti posrednik Europske unije u dijalogu Prištine i Beograda Robert Cooper.


Dok traju pokušaji međunarodne zajednice da postigne rješenje krize na sjeveru Kosova, samozvani načelnik kosovskomitrovačkog okruga Radenko Nedeljković izjavio je da se blokade pojačavaju i da "sad na barikadama u mjestu Rudare ima oko 500 ljudi".


Kosovski Srbi odlučni su u namjeri da tu ostanu zbog "neslužbenih najava da bi KFOR mogao u nedjelju prije podne pokušati probiti blokadu", objasnio je Nedeljković.

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

BRNJAK, JARINJE, HANS WICHTER, KFORERHARD BUHLER, KOSOVO, Robert Cooper, Radenko Nedeljković