A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/srpska%20blokada.jpeg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Nemirno na Kosovu: KFOR tijekom noći kreće u čišćenje barikada? | Politika+
Regija

UŽARENA ATMOSFERA: Nemirno na Kosovu: KFOR tijekom noći kreće u čišćenje barikada?

Pripadnici međunarodnih snaga prošle su noći repetirali oružje na srbijanske dužnosnike.

FOTO: Srpska blokada na Kosovu
FOTO: Blic
Piše: PolitikaPlus/VLM/B92

U akciju čišćenja barikada u sjevernom dijelu Kosova KFOR, po neslužbenim će informacijama krenuti tijekom noći. U selo Rudare snage KFOR-a danas su dva puta dolazile, no na samim barikadama zadržale su se vrlo kratko, tek nekoliko minuta. Ljudi na barikadama danas su, putem u nedovršenoj kući postavljenog videozida, pratili prijenos finala svjetskog prvenstva u vaterpolu između Srbije i Italije i svaki gol svoje reprezentacije pratili ovacijama.

 

Pripadnici međunarodnih snaga prošle su noći repetirali oružje na srbijanske dužnosnike.

Oko 16 sati na barikadama je bilo i podosta žena, a ispisanim transparentima kosovskoj su administraciji poručili da tu nije dobrodošla i da okupacija Srba od strane Albanaca traje od 41. do danas.

Okupljeni su pričali da se nemaju namjeru povući sa svojih položaja, a lokalno rukovodstvo donijelo je odluku da se s godišnjeg odmora vrate svi mještani i da se organiziraju stalna dežurstva u kojima bi podjednako sudjelovali i muškarci i žene.

Osim utakmice na videozidu se pratilo i zasjedanje skupštine Srbije i s nestrpljenjem su se očekivale vijesti kakvu će odluku skupština donijeti, odnosno koje će daljnje korake poduzeti.

 

U akciju čišćenja barikada u sjevernom dijelu Kosova KFOR, po neslužbenim će informacijama krenuti tijekom noći.

Oko graničnih prijelaza bilo je napeto od jutra. Na barikadu u Rudarima oko 10 sati stigli su slovenski vojnici iz sastava KFOR-a. Tu su se zadržali 10-ak minuta da bi se nakon poziva iz zapovjedništva okrenuli i vratili nazad u smjeru južne Mitrovice gdje je većinsko albansko stanovništvo.

Noć je na sjeveru Kosova protekla mirno, a granični prijelazi Jarinje i Brnjak jutros su bili zatvoreni za promet.

Šef pregovaračkog tima Beograda u dijalogu sa Prištinom Borko Stefanović dogovorio je u petak kasno navečer u troipolsatnom razgovoru sa zapovjednikom KFOR-a Erhardom Bühler, da se jedinice KFOR-a povuku iz Rudara, gdje su došle u 13.40 sati s ciljem da uklone srpske barikade.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

kfor, srbija, kosovo