A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/dragan-paravinja-111.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Odvjetnik podnio žalbu: Protiv Paravinje nema konkretnih dokaza | Politika+
Crna kronika

GDJE JE ANTONIJA?: Odvjetnik podnio žalbu: Protiv Paravinje nema konkretnih dokaza

Saslušanje svjedoka na Županijskom sudu u Šibeniku nastavlja se i sutra. Zatvoreno je za javnost.

FOTO: Dragan Paravinja
Piše: VLM

Na Županijskom sudu u Šibeniku u 10 sati počelo je saslušanje svjedoka u istrazi što se zbog ubojstva i pokušaja silovanja Antonije Bilić vodi protiv Dragana Paravinje. Petnaest minuta ranije kao svjedoci su pozvani Antonijini roditelji, Milka i Mile. Ušli su u pratnji odvjetnika u sud. Iako nije pozvana kao svjedokinja, zbog čega se prije dva dana javno pobunila, u sud je ušla i Antonijina sestra Ana Bilić.

 

Branko Baica, Paravinjin odvjetnik, podnio je žalbu jer se, kako smatra, riješenje o provođenju istrage temelji na indicijama, a ne dokazima. O žalbi će biti odlučeno do kraja tjedna.

Nakon saslušanja koje je potrajalo manje od sata, obitelj nestale Antonije Bilić izašla je iz Županijskog suda u Šibeniku. Njihov odvjetnik Vinko Ljubičić kazao je da su danas prvi put vidjeli sudski spis, kako su zadovoljni postupanjem suda i da će po završetku istrage odlučiti o daljnjim koracima koje će poduzeti.


Branko Baica, Paravinjin odvjetnik, podnio je žalbu jer se, kako smatra, riješenje o provođenju istrage temelji na indicijama, a ne dokazima. O žalbi će biti odlučeno do kraja tjedna.

Istražni sudac Igor Ninić sutra će ispitati preostale svjedoke: očevica Franu Bilića, zaposlenike tvrtke Godec beton iz Sesveta, čiji je kamion na dan Antonijina nestanka Paravinja vozio, predstavnike drugih tvrtki u kojima je radio te djevojku po čijem je opisu napravljen fotorobot Dragana Paravinje.

Inače, Paravinja je prošlog tjedna pred šibenskim istražnim sucem zanijekao sve optužbe i ponovio da je njegovo priznanje u Banjoj Luci bilo iznuđeno batinama.

Podsjetimo, rekao je i da 7. lipnja uopće nije kamionom vozio cestom Split – Drniš i kako su mu u vozilo podmetnuli vlasi i kapljice krvi za koje je vještačenjem utvrđeno da pripadaju nestaloj 17-godišnjakinji. Određen mu je 30-dnevni pritvor, a u pritvoru, dok traje istraga, može biti najviše šest mjeseci.

 

Odvjetnik Dragana Paravinje po službenoj dužnost Branko Baica rekao je da nema informaciju kako je Paravinja u petak navečer, dok su ga vozili u Šibenik, policajcima potvrdio iskaz iz BiH da je ubio Antoniju Bilić, a u subotu ponovno sve porekao.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

suđenje, antonija bilić, dragan paravinja, istraga