A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/anders-breivik-102.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Breivik: HSP i HDSSB stranke na koje treba računati u protjerivanju muslimana iz Europe | Politika+
Svijet

UBOJIČIN MANIFEST: Breivik: HSP i HDSSB stranke na koje treba računati u protjerivanju muslimana iz Europe

Dobar dio manifesta prepisao od 'Unabombera' - Teda Kaczynskog?

Piše: PolitikaPlus/VLM

"HSP i HDSSB stranke su na koje bi trebalo računati u podizanju budućeg protuislamskog ustanka i borbe za protjerivanje muslimana iz Europe", napisao je norveški monstrum Andreas Breivik u svome 1593 stranice velikome manifestu. Ubojica, koji je zavio Norvešku u crno, značajan je dio svoje "političke platforme" posvetio Hrvatskoj koja se u manifestu spominje sedamdesetak puta, a svojedobno je, prema navodima iz njegova životopisa, i posjetio Lijepu Našu.


"Medalja za službu pri oslobođenju Balkana, to je naziv odličja koje će se dodjeljivati zaslužnima za protjerivanje islama iz hrvatskih i srpskih okupiranih područja koja su sada poznata pod imenom Kosovo te Bosna i Hercegovina."

"Hrvati i Srbi prva su slavenska plemena koja su došla na područje Balkana, pet stotina godina prije ijednog muslimana, a kada mi, konzervativci, napokon steknemo kontrolu u zapadnoj Europi, pomoći ćemo Srbiji i Hrvatskoj da napokon dođu do slobode. Pokrenut ćemo ovu križarsku vojnu ne da dobijemo nešto zauzvrat, već da zaštitimo kršćanstvo na istoku i pomognemo našoj braći i prijateljima. Ne činimo to zbog profita i zarade, već zbog časti, zato što bi i oni istu stvar napravili za nas. Hrvatska je već bila na udaru islamskih radikala kada je u Rijeci 1995. eksplodirala autobomba", kaže Breivik u manifestu, rasističkom i islamofobnom dokumentu koji je u međuvremenu uklonjen s interneta.

Za buduću takvu operaciju u Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini Breivik je čak ustanovio i odlikovanje koje će biti dodjeljivano zaslužnim borcima.

"Medalja za službu pri oslobođenju Balkana, to je naziv odličja koje će se dodjeljivati zaslužnima za protjerivanje islama iz hrvatskih i srpskih okupiranih područja koja su sada poznata pod imenom Kosovo te Bosna i Hercegovina", stoji u Breivikovu manifestu.


Prema njegovim tvrdnjama, u tom "dokumentu" za podizanje općeg europskog ustanka protiv islama treba računati na potporu stranaka sa snažnim nacionalnim nabojem, a među stotinjak europskih organizacija, iz Hrvatske izdvaja HSP i HDSSB, navodeći u dokumentu njihove nazive na hrvatskom i engleskom jeziku, te adrese njihovih internetskih stranica. Kako kaže, nova, konzervativna Europa neće trpjeti međusobne ratove kršćana, već će sve snage biti usmjerene protiv islama.


Danijel Srb (HSP): Nitko normalan nema ništa s njim
Zgranut sam informacijom da je zločinac poput Andreasa Breivika naveo HSP na listi "prijateljskih" organizacija u svome manifestu. Radi se o luđaku koji je izveo nezapamćen masakr, a HSP je nedavno uputio i službene izraze sućuti norveškom veleposlanstvu u Zagrebu jer doista suosjećamo s boli koju proživljava cijela Norveška. Odbijamo svaku pomisao na to da smo bliski takvom zločincu, jer normalan čovjek ne može učiniti zvjerstva kakva je počinio Breivik. Uz to, radi se o osobi koja je otvoreno favorizirala Srbe, čovjeku koji je osuđivao NATO-vu intervenciju u Srbiji 1999. godine, i po tome se vidi da naši stavovi nisu ni približno slični, kaže predsjednik Hrvatske stranke prava Danijel Srb.

Dinko Burić: (HDSSB): To je zvijer, a ne čovjek
S takvim luđakom nitko normalan ne može imati dodirne točke i ne vidim zašto je uopće takva zvijer navela HDSSB u svome manifestu. To je zvijer, a ne čovjek, i s gnušanjem odbijamo bilo kakvu vezu s takvim zločincem. Pokolji koje je počinio mogu se mjeriti s najgorim pokoljima izvedenim tijekom Drugog svjetskog rata ili tijekom opsade Srebrenice ili Vukovara. Uopće ne treba ni komentirati što je takva zvijer napisala u svom proglasu, kaže HDSSB-ov potpredsjednik Dinko Burić


Uporište islamskog zla

"Svako neprijateljstvo između dviju kršćanskih zemalja, kao što je bio nedavni rat između Hrvatske i Srbije, smatrat će se i neprijateljstvom protiv budućeg kršćanskog konzervativnog saveza Europe i bit će ozbiljno kažnjeno", tvrdi Breivik.

Koliko god taj masovni ubojica u svome manifestu pažnje posvetio Hrvatskoj, još se više bavi Srbijom a pogotovu Bosnom i Hercegovinom, koju vidi kao uporište "islamskog zla" na području Europe. Prema njegovim tvrdnjama, upravo zbog rata koji su, kako tvrdi, muslimani poveli protiv Srba i Hrvata, potomaka slavenskih plemena koji su na područje Balkana došli pet stotina godina prije ijednog muslimana, došlo je do bujanja islamskog fundamentalizma na području V. Britanije.

"Kada su na BBC-u vidjeli velike sukobe u srcu Europe i shvatili da Zapad neće reagirati silom već samo riječima, britanski su muslimani odlučili iskoristiti priliku."

"Sve muslimane skupiti i prebaciti u Albaniju, a odatle u Afriku i na Bliski istok"

“Promijenili su imena i otišli u BiH, gdje su počeli silom širiti vjeru”, piše Breivik. Kako tvrdi, upravo su tada prvi put zamijećeni džihadisti u Europi, a militantni islam počeo je na Starom kontinentu, kako kaže, poprimati goleme razmjere.

“Četveročlana britanska vojna patrola zaustavljena je blizu srednjo-bosanskog gradića Guča Gora. Zarobilo ih je pedesetak mudžahedina koji su izgledali kao da su podrijetlom iz sjeverne Afrike ili s Bliskog istoka. Imali su duge brade i kape kakve se nose u Afganistanu”, navodi Breivik u manifestu.

Rješenje u podjeli BiH

U opisu zločina koji su u posljednjih nekoliko stotina godina učinjeni na području Bosne i Hercegovine, Breivik u svome proglasu obilno citira i poznatog književnika Ivu Andrića, a očito mu je posebno prirasla srcu “Na Drini ćuprija”, knjiga iz koje citira Andrićev opis turskog danka u krvi, prizor kada su kršćanska djeca otimana majkama i odvođena u Tursku kako bi bila odgojena kao janjičari.

“Ovo djelo nije bez veze, za njega je Andrić dobio Nobelovu nagradu i moguće ga je naći u gotovo svakoj knjižnici na Zapadu. Sva žalost kršćana i teror koji su kroz stoljeća iskusili u Bosni i Hercegovini vjerno su opisani. Ipak, liberalni su zapadnjaci nedavno ‘uvodili demokraciju’ u Bosnu i Hercegovinu pa su djela ovog velikana zabranjena u školama”, tvrdi Breivik u proglasu. Prema ideji ovoga monstruma, tijekom budućeg rata za protjerivanje islama iz Europe pitanje muslimana treba riješiti imajući na umu sporazum iz Graza koji su 1993. potpisali Radovan Karadžić i Mate Boban.

Srbi mu prirasli srcu

“Srbiji treba pripasti od 60 do 70 posto područja koje se sada naziva Bosnom i Hercegovinom, dok će Hrvati dobiti od 30 do 40 posto teritorija, sukladno njihovoj zastupljenosti, kako je dogovoreno sporazumom iz Graza. Svi muslimani bit će skupljeni na jednom mjestu, a potom deportirani u jednu od luka u Albaniji.

To će biti tranzitna točka odakle ćemo ih brodovima poslati iz Europe, u Afriku ili na Bliski istok”, predlaže Breivik u svom političkom programu u kojemu je očito da su mu od Hrvata Srbi ipak puno više prirasli srcu. “Srbi su pravi vlasnici Bosne i Hercegovine, oni čine veliku većinu, oni su prvi tamo došli”, jedna je od Breivikovih “teza”.

Analitičari koji su vidjeli ovo “djelo” tvrde da to ipak nije samostalni rad norveškog luđaka, već da je dobar dio dokumenta prepisan iz manifesta Unabombera Teda Kazcynskog, koji je harao SAD-om sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog stoljeća, šaljući eksplozivna pisma širom SAD-a. Usto, pojavila su se nagađanja da je riječ o masonskoj operaciji velikih razmjera.

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

hsp, balkan, rekonkvista, islamofobija, terorizam, ted kaczynski, anders behring breivik, hdssb