A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/forint-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Mađari varaju na parking automatima: Stavljaju 10 forinti umjesto 5 kuna | Politika+
Tehnologija

KONVERTIBILNO: Mađari varaju na parking automatima: Stavljaju 10 forinti umjesto 5 kuna

10 forinti je oko 40 lipa.

Piše: PolitikaPlus/Slobodna Dalmacija

Slobodna Dalmacija piše kako u Zadru gradska tvrtka "Obala i lučice" vodi pravi mali rat s mađarskim turistima, koji domišljato koriste kovanice od 10 mađarskih forinti (oko 40 lipa), a koje automati njemačkog proizvođača Siemensa prepoznaju kao hrvatske kovanice od dvije ili pet kuna!


U Zadru su počeli s ugrađivanjem novih verzija čitača kovanica, koji bi konačno trebali onemogućiti korištenje sporne kovanice forinti.

Lani su iz automata u Zadru izvukli forinti u protuvijednosti oko 15.000 kuna, piše Slobodna. Isti način varanja otkrili su i u Dubrovniku, gdje parkiranje stoji i po 30 kuna za sat vremena!


Kako bi stali na kraj korištenju forinti u automatima u Zadru su počeli s ugrađivanjem novih verzija čitača kovanica, koji bi konačno trebali onemogućiti korištenje sporne kovanice forinti.

Pitanje je samo radi li se samo o mađarskim turistima, ili je i poneki 'domišljati' Dalmatinac počeo masovno uvoziti mađarske kovanice. 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

kovancie, automati za parkiranje, parkiranje, siemens