A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/honda-stream-mugen-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Honda povlači 200 tisuća automobila diljem svijeta | Politika+
4kotača

AUTOINDUSTRIJA: Honda povlači 200 tisuća automobila diljem svijeta

Samo u Japanu, Honda će povući s tržišta više od 50 tisuća vozila tri modela - Stream, Civic i Crossroad -

Piše: PolitikaPlus/Hina/AFP

Japanska Honda u ponedjeljak je najavila da će povući sa svjetskog tržišta približno 200 tisuća putničkih vozila, od čega 6.800 u Europi, navodeći kao razlog neispravne dijelove motora.


Samo u Japanu, Honda će povući s tržišta više od 50 tisuća vozila tri modela - Stream, Civic i Crossroad - koji su proizvedeni u domaćim pogonima u razdoblju od srpnja 2008. do srpnja 2010.

Japanski proizvođač vozila takvu je odluku donio nakon što je primio 63 pritužbi klijenata u Japanu u vezi lošeg funkcioniranja motora koje proizlazi iz određenih nedostataka kod dijelova. No, u tvrtki ističu kako ni u jednom slučaju te neispravnosti nisu prouzročile nesreću.


Honda će zamijeniti dijelove koji mogu izazivati probleme u radu sustava hlađenja motora te u konačnici dovesti do prekida njegova rada, objavila je tvrtka.


Samo u Japanu, Honda će povući s tržišta više od 50 tisuća vozila tri modela - Stream, Civic i Crossroad - koji su proizvedeni u domaćim pogonima u razdoblju od srpnja 2008. do srpnja 2010., kaže se u priopćenju.


"Globalno ima približno 200 tisuća automobila sa sličnim problemima, uključujući 50.122 u Japanu", kazao je glasnogovornik Honde. Dodao je je da će oko 100 tisuća vozila biti povučeno u Južnoj Americi i 6.800 u Europi, a ostatak s područja Bliskog istoka i Afrike, dok se opoziv ne odnosi na tržišta u Sjevernoj Americi.