A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/goran%20hadzic%20nova%20slika.jpeg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Goran Hadžić tražit će odgodu izjašnjavanja o krivnji | Politika+
Crna kronika

HAŠKI SUD : Goran Hadžić tražit će odgodu izjašnjavanja o krivnji

Posljednji haški optužnenik Goran Hadžić u svom prvom pojavljivanju u sudu se neće izjasniti o krivnji već će tražiti odgodu za mjesec dana, prenosi B92.

Piše: PolitikaPlus/B92

Goran Hadžić će nakon što uđe u sudnicu tribunala u 16 sati, iskoristiti zakonsku mogućnost i tražiti odlaganje izjašnjavanja o optužnici od 30 dana.

 

Optužnica ga tereti za zločin protiv čovječnosti i kršenje zakona i običaja ratovanja tijekom rata u Hrvatskoj od 1991. do 1993. Hadžić se važećom - operativnom optužnicom tereti 'za zajednički kriminalni poduhvat u kome su učestvovali Slobodan Milošević, Milan Babić, Ratko Mladić, Radovan Karadžić, Jovica Stanišić i drugi'.

 

Optužen je za zločine u dijelu Istočne Slavonije, odnosno za pljačke, ubijanja, strijeljanja, deportacije i druga kršenja međunarodnog humanitarnog prava prema nesrpskom stanovništvu. Tu optužnicu je potpisala tadašnja glavna tužiteljica Haškog tribunala Carla del Ponte.

 

Inače, interes medija za prvo pojavljivanje Gorana Hadžića u Hagu, nije ni približno kao u slučaju sa prethodna dva bjegunca Radovanom Karadžićem i Ratkom Mladićem. Samo desetak medija, uglavnom sa prostora bivše Jugoslavije, pratit će prvo pojavljivanje Hadžića pred sucima..

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Istočna slavonija, Haški sud, ratko mladić