A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/paravinja.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Dragan Paravinja stiže u Hrvatsku. Borovec: Vrijeme izručenja je tajna! | Politika+
Crna kronika

ZELENO SVJETLO: Dragan Paravinja stiže u Hrvatsku. Borovec: Vrijeme izručenja je tajna!

Točan datum izručenja Dragana Paravinje Hrvatskoj znati ćemo kada se dogovore dva ureda Interpola, dakle uredi u Hrvatskoj i BiH. No, sam datum i vrijeme izručenje će biti tajna, kaže Borovec.

FOTO: Dragan Paravinja
FOTO: Arhiva
Piše: Ivan Klarić - ivan.klaric@politikaplus.com

Točan datum izručenja Dragana Paravinje Hrvatskoj znati ćemo kada se dogovore dva ureda Interpola, dakle uredi u Hrvatskoj i BiH. No, sam datum i vrijeme izručenje će biti tajna, rekao nam je glasnogovornik hrvatskog MUP-a Krunoslav Borovec komentirajući tako odluku ministra pravosuđa Bosne i Hercegovine Bariše Čolaka koji je potpisao odluku o privremenom izručenju Dragana Paravinje Hrvatskoj.

 

BOROVEC: Točan datum izručenja Dragana Paravinje Hrvatskoj znati ćemo kada se dogovore dva ureda Interpola, dakle uredi u Hrvatskoj i BiH. No, sam datum i vrijeme izručenje će biti tajna.

Odluka o privremenom izručenju da se Hrvatska obvezuje da će, ako bude potrebno, omogućiti Paravinjino pojavljivanje pred pravosudnim tijelima u BiH. To se može dogoditi ako se ukine presuda suda u Sokolcu kojom je Paravinja zbog pokušaja silovanja iz 2002. godine nepravomoćno osuđen na kaznu zatvora u trajanju od dvije godine i 10 mjeseci. Ako ta presuda postane pravomoćna, države će se dogovorit gdje će izdržavati i tu, ali i kaznu kojom je u Srbiji osuđen na četiri godine i šest mjeseci zbog silovanja. Privremeno će biti izručen RH kako bi se rasvijetlile okolnosti nestanka A. Bilić.

Antonija Bilić posljednji put viđena je 7. lipnja ujutro kako na čikolskom mostu u Drnišu ulazi u kamion koji je vozio osuđeni silovatelj Dragan Paravinja. Premda je nakon uhićenja priznao da je djevojku zadavio i potom bacio u jezero na rijeci Krki, opsežna potraga nije dala rezultata. Hrvatski istražitelji Paravinju su ponovno  ispitali, no nije otkrio nove detalje koji bi pomogli potrazi.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

antonija bilić, dragan paravinja