A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/milan-bandic-040.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Gradonačelniče, pa niste valjda izgubili satove, prstenje i lančiće? | Politika+
Zagreb

LAŽNJAK?: Gradonačelniče, pa niste valjda izgubili satove, prstenje i lančiće?

U imovinskoj kartici od 6. svibnja ove godine gradonačelnik nije naveo niti jedan primjerak nakita koji je u kartici imao 2009.

FOTO: Arhiva
Piše: VLM

Tko je gradonačelniku Milanu Bandiću ukrao tri lančića i tri prstena? Pa nije ih valjda izgubio? I gdje je nestalo onih sedam satova koje je prijavio još 2009., kada je kao plaću u imovinsku karticu upisao 19.931 kunu? Nije bitno, bitno je da na ruci zagrebački šef nosi Zenith El Primero, sat čija vrijednost doseže 50.000 kuna. Osim ako nije kupio rabljeni, već nošeni, čija se cijena kreće oko 15.000 kuna.

Službeni upit

To je jedina vijest, dovoljno jaka da pobije činjenicu da u novoj imovinskoj kartici, onoj od 6. svibnja ove godine, ima naveden stan od 125 četvornih metara u Bužanovoj ulici čija je vrijednost, procjenjuje se, pola milijuna eura, vikendicu u Samoboru, garažu i još jedan stan od 37 četvornih metra. Ni spomena od nakita koji je posjedovao i u karticu upisao prije samo dvije godine!

A i tada, sudeći po njegovoj izjavi, onih nekad u karticu upisanih sedam “vura” nije prelazilo 10.000 kuna.

Muk. Baš nitko iz ureda gradonačelnika ne želi ništa komentirati, na naš poziv kažu: - Proslijedite službeni upit. Na koji, već provjereno znamo, nećemo dobiti odgovor. Zašto prvi čovjek metropole nije upisao i sat koji je na ruci nosio samo prije tri dana? I koliko ga je platio?

Jer ako nije skuplji od tih 10.000 kuna, onda nosi lažnjak, što je kazneno djelo na koje bi, osim mjerodavnih tijela, trebao reagirati i zastupnik tih satova u Hrvatskoj, tvrtka Darvel.

Nema direktora

– Do sada nismo imali nijedan slučaj lažnjaka pa nismo niti imali potrebu reagirati. Ali da takvo što saznamo, sigurno bismo nešto poduzeli – poručili su iz tvrtke Darvel napomenuvši da direktor nije u tvrtki i da ne mogu potvrditi ili pak negirati da je Bandić sat kupio kod njih.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

milan bandić, zagreb