A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/san-francisco-101.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Policija u San Franciscu ubila mladića koji se švercao u tramvaju?!? | Politika+
Svijet

TWITTER: Policija u San Franciscu ubila mladića koji se švercao u tramvaju?!?

Ivo Karlović na Twitteru: Te bi svinje trebalo linčovati!

Piše: PolitikaPlus/VLM

Na YouTubeu se pojavila šokantna snimka iz San Francisca na kojoj su dvojica policajaca ubila 19-godišnjeg mladića zbog tramvajske karte. Naime, dva policajca ušla su u tramvaj pregledati imaju li putnici karte. Mladić (19) nije imao kartu pa je počeo bježati. Policajci su potrčali za njim i na kraju zapucali prema njemu.


Metak ga je pogodio i teško ozlijedio, pa je kasnije preminuo u bolnici. U policiji tvrde da su na mladića pucali jer je bio naoružan.


Šokantna snimka razljutila je i hrvatskog tenisača Ivu Karlovića.


– Policija u San Franciscu danas je ubila nenaoružanog 19-godišnjeg tamnoputog mladića zato što nije imao tramvajsku kartu. Siguran sam da se zbog toga osjećaju kao muškarci. Te bi svinje trebalo linčovati – poručio je Karlović preko svog profila na
Twitteru.


– Vjerujem da je netko nevin dok mu se ne dokaže krivnja. Ono što se dogodilo u Washingtonu nema veze s ovim. Taj dečko nije zaslužio deset metaka u leđa – napisao je u drugom "postu" hrvatski tenisač dok je na kraju napisao da ni jedan svjedok nije vidio da mladić nosi pištolj.


– Ne bi bilo prvi put da policija podmeće dokaze kako bi zaštitila nečiju reputaciju samo da bi javnost odobrila ubojstvo – ogorčen je Karlović.


Bijesni građani prosvjedovali su, jer su očevici vidjeli da je mladić pogođe s njamanje 10 metaka, a da policajci nisu pokazivali nikakav interes da mu pomognu dok je zapomagao u lokvi krvi, sve dok se nije prestao micati.

Nom ono što Karlović nije znao, a ni hrvatski mediji koji su nam prenijeli ovu priču,  jest da se kasnije pojavila priča da je upravo taj mladić bio tražen zbog ubojstva 19-godišnje trudnice, koja je nastradala kao nedužna žrtva u jednom uličnom sukobu. Isto tako, prema policijskom izvješću, navodno je pronađen i pištolj kojim je pucao na policajce, a s kojim je opet navodno, bio pobjegao jedan od svjedoka.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

san francisco, policija, tramvaj, policijska brutalnost, ivo karlović, twitter