A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/drago-tadic-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Drago Tadić i Damir Ivić dobili jednomjesečni pritvor | Politika+
Crna kronika

ORGANIZIRANI KRIMINAL: Drago Tadić i Damir Ivić dobili jednomjesečni pritvor

Za Ramiza Pandžića USKOK nije predlagao određivanje istražnog zatvora.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Dragi Tadiću, većinskom vlasniku građevinske tvrtke Osijek Koteks i Damiru Iviću, nekadašnjem djelatniku te tvrtke, koji su uhićeni jučer, sudac istrage Županijskog suda u Osijeku nakon saslušanja odredio je večeras jednomjesečni pritvor zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke.


Tadića se sumnjiči da je tvrtku Osijek – Koteks oštetio za višemilijunski iznos.

Tadića se sumnjiči za kaznena djela mita u gospodarskom poslovanju i zlouporabu položaja i ovlasti, čime je tvrtku Osijek – Koteks oštetio za višemilijunski iznos, a Ivića se sumnjiči za kazneno djelo poticanja na gospodarske malverzacije. Ivić je na taj način, prema ocjeni suca istrage, tu tvrtku oštetio za više stotina tisuća kuna.


Trećeosumnjičenom Ramizu Pandžiću, kooperantu tvrtke Osijek Koteks i poduzetniku, koji je prošle godine javno priznao da je Tadiću dao mito od pet milijuna kuna da bi ostao u poslu nabavke šljunka za gradnju autoceste Slavonica, pritvor nije određen. Istragu protiv sve trojice pokrenuo je USKOK te zbog sumnji na kaznena djela gospodarske malverzacije predložio određivanje istražnog zatvora. Za Ramiza Pandžića USKOK nije predlagao određivanje istražnog zatvora.

Drago Tadić jedan je od pet optuženika koje se sumnjiči da su pokušali dati mito sucima Vrhovnog suda kako bi utjecali na zatvorsku kaznu za Branimira Glavaša koji je osuđen za ratni zločin u Osijeku 1991. godine.

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

organizirani kriminal, uskok, loteks, damir ivić, drago tadić, ramiz pandžić