A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/zse-003.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Pad dioničkih indeksa na tjednoj razini veći od jedan posto | Politika+
Burze

ZSE: Pad dioničkih indeksa na tjednoj razini veći od jedan posto

Danas je na Zagrebačkoj burzi redovni promet iznosio 69,5 milijuna kuna.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Ovotjedni promet na Zagrebačkoj burzi obilježili su pad dioničkih indeksa te pad cijena većine trgovanijih dionica uz redovni promet od 69,5 milijuna kuna.

Iako je početak tjedna življim prometom dosta obećavao, taj je trend pomalo posustao, da bi posljednji dan tjedna ipak donio novi oporavak prometa i indeksa, navodi se u tjednom komentaru s Burze.

Ipak, optimizam s kraja tjedna nije bio dovoljan za pozitivan tjedni učinak te su oba indeksa zabilježila korekciju veću od 1 posto. Crobex je tjedan završio s padom od 1,20 posto, na 2.206,82 boda, a Crobex10 sa padom od 1,39 posto, na 1.189,19 bodova.

 

Danas je na Zagrebačkoj burzi redovni promet iznosio 69,5 milijuna kuna.

 

Gotovo trećina redovnog prometa ovoga tjedna ostvarena je dionicom HT-a koje je protrgovano za 19,2 milijuna kuna. Cijena te dionice pala je na tjednoj razini za 0,68 posto, na 255,61 kunu.

Po tjednom prometu od 5,07 milijuna kuna slijedi dionica Zagrebačke banke kojoj je cijena porasla za 2,31 posto, na 310 kuna.

Promet od 4,1 milijun kuna ostvarila je dionica Belišća čija je cijena pala za 0,72 posto, na 685 kuna.

Od ukupno osamnaest dionica s tjednim prometom većim od milijun kuna, samo su tri ostvarile pozitivan cjenovni pomak - SN Holding s rastom cijene na tjednoj razini od 8,3 posto, Zagrebačka banka s rastom od 2,31 posto te dionica Vira kojoj je cijena porasla 1,03 posto.

Očito ni tržište kapitala nije imuno na tipično ljetno zatišje, obilježeno nedostatkom vijesti koje bi razbudile uspavane ulagače, navode sa Burze.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

zagrebačka burza, zse