A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/elantra.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Hyundai Elantra - atraktivni kompakt u rujnu u Hrvatskoj | Politika+
4kotača

AUTI: Hyundai Elantra - atraktivni kompakt u rujnu u Hrvatskoj

Iako je cjenovno iznad konkurencije, od bogato opremljene i atraktivne Elantre puno se očekuje.

Piše: VLM

Novu Elantru Hyundai će hrvatskom tržištu ponuditi u rujnu. Doznali smo to u Južnoj Koreji, kamo smo se uputili kako bismo novu, petu generaciju korejskog kompakta, isprobali, ali i proizvođaču dali svoje mišljenje o vozilu, jer se nad Elantrin dolazak u Hrvatsku bila nadvila velika dilema.

I, kakvo je mišljenje? Automobil izgleda odlično - predstavlja novi, moderan dizajn; fluidne linije oblikovane su po uzoru na strujanje vjetra. Njezin dinamičan profil nalikuje profilu kakvog sportskoga coupea. Prostora nudi dovoljno za pet odraslih osoba, interijer je inovativno i ergonomski posložen. U vožnji se Elantra također pokazala izvrsnom, zanemarimo li automatski mjenjač koji nam baš i nije 'legao'. Ručni 6-brzinski mjenjač čini nam se daleko boljim izborom. Ovjes je uštiman kako treba, Elantra je udobna, s lakoćom guta neravnine na cestama, ali ujedno je dovoljno tvrda da pruži užitak dinamične i precizne vožnje. No - i sad zapravo dolazimo do razloga dileme s početka priče - cjenovno će nova Elantra biti malo iznad konkurencije. Konkurencija (Chevrolet Cruze, Renault Fluence...) se vrti oko 100.000 kuna, a Elantra bi trebala biti nešto skuplja.

Hyundai takvu cijenu objašnjava činjenicom da se radi o novijem modelu koji će, usto, biti bitno bogatije opremljen. Ne žele nuditi 'goli' automobil samo da bi cjenovno bili ispod konkurencije, iako su svjesni da mnogi kupci gledaju isključivo cijenu. Oni kojima su, pak, bitne i neke druge vrijednosti - poput spomenutih izvrsnih voznih osobina i bogate opreme - zacijelo će razmišljati o Elantri. Kompakt od kojega Hyundai očekuje da se dokaže kao najbolji u klasi korak je više u višegodišnjim Hyundaijevim nastojanjima da bitno podigne razinu kvalitete svojih vozila. Bogatom opremom proizvođač udovoljava vozačima kojima nije bitno samo da je automobil povoljan, već žele biti zadovoljni i njegovim komforom te opremljenošću. Nova Elantra serijski donosi, uz ostalo, ABS, ESP, dodatni sustav stabilnosti, šest zračnih jastuka. Kad u rujnu stigne na naše ceste, taj kompaktni sedan nudit će se u tri razine opremljenosti.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

hyundai, elantra