A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/krsko.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Gazprom i RWE planiraju zajedno graditi elektrane u Europi | Politika+
Energetika

SURADNJA DIVOVA: Gazprom i RWE planiraju zajedno graditi elektrane u Europi

Moguća realizacija energetskih projekata u Njemačkoj, Velikoj Britaniji i zemljama Beneluksa

Piše: PolitikaPlus/Hina/AFP

Ruski plinski div Gazprom i njemačko javno poduzeće za opskrbu plinom i strujom RWE objavili su u četvrtak da namjeravaju sklopiti strateško partnerstvo radi gradnje elektrana na plin i ugljen u Europi.


"Potpisani memorandum jamči RWE-u ekskluzivna prava na pregovore s Gazpromom o realizaciji energetskih projekata u Njemačkoj, Velikoj Britaniji i zemljama Beneluksa u razdoblju od tri mjeseca."

"Proizvodnja struje spada među Gazpromove prioritete u Europi", kazao je izvršni direktor ruskog diva Aleksej Miller u priopćenju objavljenom povodom potpisivanja memoranduma o razumijevanju sa šefom RWE-a Juergenom Grossmannom u Rimu.


"Potpisani memorandum jamči RWE-u ekskluzivna prava na pregovore s Gazpromom o realizaciji energetskih projekata u Njemačkoj, Velikoj Britaniji i zemljama Beneluksa u razdoblju od tri mjeseca", naglasio je Miller.


Grossmann je pak istaknuo da bi posao s Gazpromom mogao njemačkoj tvrtki zajamčiti sigurnu i konkurentnu opskrbu prirodnim plinom.


"Također može utrti put mogućim partnerstvima u gradnji elektrana na ugljen i plin u Njemačkoj i izvan nje i time otvoriti uzajamno plodonosne prilike za rast", dodao je čelnik RWE-a.


Dvije tvrtke potpisale su sporazum o suradnji uoči sastanka u Hannoveru ruskog predsjednika Dmitrija Medvjedjeva i njemačke kancelarske Angele Merkel.