A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/petrokemija-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Ina pokrenula prisilnu naplatu 68 milijuna kuna duga od Diokija | Politika+
Energetika

OVRHA: Ina pokrenula prisilnu naplatu 68 milijuna kuna duga od Diokija

"Ovo je nužan poslovni potez kako bi INA zaštitila vlastito poslovanje."

Piše: PolitikaPlus/Hina

Ina je danas objavila da je pokrenula postupak prisilne naplate više od 68 milijuna kuna koje joj Dioki duguje za isporučeni etan i za isporučeni prirodni plin.


"Pokrenuti su intenzivni razgovori u okviru kojih od strane Diokija nije ponuđeno prihvatljivo rješenje niti je Dioki do danas podmirio svoja dugovanja. U tom smislu, ovo je nužan poslovni potez kako bi INA zaštitila vlastito poslovanje."

Pokrenut je postupak prisilne naplate ukupnog dospjelog dugovanja u iznosu od više od 68 milijuna kuna društva Dioki prema Ini d.d. za isporučeni etan te Prirodnom plinu d.o.o. za isporučeni prirodni plin, navodi se u priopćenju Ine.


Kao sljedeći korak, razmatra se i mogućnost obustave isporuke etana i prirodnog plina, poručuju iz Ine.


Ističu da je Ina "bila maksimalno fleksibilna u nastojanju da se ostvari međusobni dogovor i izađe ususret tvrtki s kojom INA ima dug partnerski odnos, te je, unatoč kontinuirano visokim potraživanjima u posljednje dvije godine od strane Diokija, nastavljeno s redovnom isporukom prirodnog plina i etana Diokiju".


"Pokrenuti su intenzivni razgovori u okviru kojih od strane Diokija nije ponuđeno prihvatljivo rješenje niti je Dioki do danas podmirio svoja dugovanja. U tom smislu, ovo je nužan poslovni potez kako bi INA zaštitila vlastito poslovanje", navodi se u priopćenju Ine.


Ina je postupak prisilne naplate dugovanja Diokija prema Ini i Prirodnom plinu pokrenula i u drugoj polovici svibnja prošle godine, no dvije su kompanije u lipnju 2010. izvijestile da su dogovorile način otplate duga i postigle dogovor oko daljnje isporuke prirodnog plina Diokiju, uz uvjet da Dioki na vrijeme podmiruje svoje tekuće obveze.


Dugovanja Diokija, tvrtke u vlasništvu Roberta Ježića, u svibnju prošle godine iznosila su više od 120 milijuna kuna.


Dio obveza iz prošlogodišnjeg sporazuma podmiren je krajem 2010. kada su Ina i Dioki sklopili ugovor o kupoprodaji terminala za ukapljeni naftni plin u Zagrebu (UNP-terminal).

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ina, ina-r-a, dioki, robert ježić, prisilna naplata, ovrha