A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/svjetla%20ulicna.jpeg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

HEP gubi velike potrošače poput HZZO-a | Politika+
Energetika

BITKA ZA POTROŠAČE : HEP gubi velike potrošače poput HZZO-a

HEP se ne snalazi najbolje u novim tržišnim uvijetima. Tako ne isporučuje struju gradovima poput Petrinje, Županje ili pak Zagreba.. Izgubili su i HZZO.

Piše: PolitikaPlus / Večernji list

HEP je izgubio na natječajima ili se nije ni natjecao za opskrbu strujom oko 50 gradova i općina u zemlji! Nedavno je na natječaju za opskrbu Zagreba strujom pobijedila slovenska tvrtka GEN-I.

 

Za drugog dobavljača odlučili su se i u Pirovcu, Novskoj, Petrinji, Županji, Đurđevcu, Ivancu, Podgoraču, Koprivnici, Valpovu, Ivancu te Zagrebu. 

Hep ne isporučjuje struju ni Hrvaskoj lutriji ali ni Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje. Liberalizacijom tržišta HEP je izgubio monopol , piše Večernji list.


Dozvolu za opskrbu i distribuciju struje trenutačno u Hrvatskoj ima 7 tvrtki koje konkuriraju nekadašnjem monopolistu.

 

No državna tvrtka je propustila milijune kuna u gradovima i općinama, koje su odabrale drugog dobavljača struje. Među njima je, primjerice, Solin koji će strujom za javnu rasvjetu opskrbljivati Partner elektrik čija je ponuda, bila povoljnija. Tako je za godišnju opskrbu Solina strujom spomenuta je tvrtka ponudila 762.353,16 kuna dok je HEP nudio 821.897,60 kuna.

 

Za drugog dobavljača odlučili su se i u Pirovcu, Novskoj, Petrinji, Županji, Đurđevcu, Ivancu, Podgoraču, Koprivnici, Valpovu, i Ivancu .

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

struja, gradZagreb, HEP