A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/fukushima-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Snažan potres, objavljena opasnost od tsunamija, Fukushima evakuirana | Politika+
Energetika

JAPAN: Snažan potres, objavljena opasnost od tsunamija, Fukushima evakuirana

Potres je bio magnitude 7,0 prema Richteru, Nema znakova novih oštećenja na nuklearki.

FOTO: Nuklearka Fukushima
FOTO: Arhiv
Piše: PolitikaPlus/Hina/Reuters

Snažan potres pogodio je u nedjelju sjeveroistočni Japanu, a radnici u oštećenoj nuklearnoj elektrani Fukushima evakuirani su, nakon što je izdano upozorenje od tsunamija.

Japanska meteorološka agencija upozorila je na mogući tsunami od pola metra, a mediji javljaju da je duž sjeveroistočne obale zabilježen tsunami od deset centimetara.

Potres je bio magnitude 7,0 prema Richteru i dogodio se na dubini od 10 kilometara od sjeveroistočne obale.


Zasad nema izvješća o ozlijeđenima i materijalnoj šteti.


Japanska meteorološka agencija upozorila je na mogući tsunami od pola metra, a mediji javljaju da je duž sjeveroistočne obale zabilježen tsunami od deset centimetara.


Isto području je 11. ožujka pogodio jak potres i tsunami iza kojih je ostalo najmanje 21.000 mrtvih i nestalih, a katastrofa je uzrokovala i teška oštećenja nuklearke Fukushima.


Zbog novog potresa radnici u nuklearki su evakuirani, a iz tvrtke Tokyo Electric Power (Tepco), koja upravlja Fukushimom, kažu da nema znakova novih oštećenja na nuklearki u kojoj radnici pokušavaju izgraditi sustav hlađenja za stabiliziranje reaktora.

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

nuklearka, fukushima, japan, tsunami, potres