A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/mark%20zuckerberg.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Već je dostupan Facebookov video chat – isprobajte ga! | Politika+
Tehnologija

CHAT: Već je dostupan Facebookov video chat – isprobajte ga!

Obavljanje video poziva iznimno je jednostavno – potrebno je instalirati jedan plug-in i chat može početi.

Piše: Politika Plus/Dnevnik.hr

Iznenađenja ipak nije bilo – kao što se i najavljivalo, Mark Zuckerberg predstavio je video chat na Facebooku, a osim ove opcije predstavljena je i opcija grupnog chata te novi dizajn klasičnog chata.


U Facebooku su se pohvalili da je ovo najjednostavniji način uspostavljanja video poziva trenutno dostupan jer nema potrebe za instaliranjem dodatnih aplikacija i sve se odvija direktno iz browsera, tj. prozora u kojem je otvoren Facebook.

Za obavljanje video poziva potrebno je instalirati jedan plug-in (https://facebook.com/videocalling ) – što je proces koji traje jako kratko te se klikom na ikonu kamere u chatu ili na profilu osobe s kojom želimo razgovarati automatski šalje poziv za video chat.

 

 


 

 


Zanimljivo je da će osoba vidjeti poziv čak i ako nema instaliran plug-in te će joj se automatski omogućiti njegovo skidanje i instaliranje nakon čega video chat može početi. Ako osoba nije dostupna za video razgovor, možete joj ostaviti video poruku.Ono što je najvažnije jest da je ova opcija dostupna već sada tako da je odmah možete isprobati i sami – prvi su utisci vrlo pozitivni, mada na internetu možemo pročitati da neki korisnici imaju i problema s pokretanjem i zvukom.

Trenutno se može razgovarati samo s jednom osobom, dakle nema grupnog video chata, no i to će se vjerojatno u budućnosti promijeniti. Kao što je poznato još od ranije, Facebook je opciju video razgovora pokrenuo u suradnji sa Skypeom.

Još jedan predstavljeni novitet jest grupni chat u kojem ćemo postojećim razgovorima jednostavno dodavati nove korisnike, a redizajniran je i sidebar na kojem se nalazi popis prijatelja dostupnih za chat.

Osim ovih novosti, važno je napomenuti da je Zuckerberg na početku svog izlaganja rekao da ulazimo u 'sezonu lansiranja novih proizvoda' tako da bi se glasine o aplikaciji za iPad i za dijeljenje fotografija među korisnicima iPhonea uskoro mogle i ostvariti.

Šef najveće društvene mreže na svijetu govorio je i o tome kako je Facebook do sada najviše bio usmjeren na povezivanje i komuniciranje ljudi te na rast broja korisnika potvrdio je brojku od 750 milijuna), a u budućnosti će se više okrenuti aplikacijama i 'cool stvarima' koje ćemo raditi na postojećoj infrastrukturi

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

FACEBOOK, VIDEO CHAT, CHAT