A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/TADIC.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Boris Tadić: Srbija će dovršiti suradnju s Haagom uhićenjem Hadžića! | Politika+
Crna kronika

POSJET SARAJEVU: Boris Tadić: Srbija će dovršiti suradnju s Haagom uhićenjem Hadžića!

Srbija poštuje suverenitet i integritet Bosne i Hercegovine kao i sve ono što proistekne kao rezultat unutarnjeg dogovora u BiH, rekao je Tadić.

FOTO: Boris Tadić
FOTO: Arhiva
Piše: PolitikaPlus

Srbijanski predsjednik Boris Tadić izjavio je u srijedu u Sarajevu kako je njegova zemlja odlučna ispuniti sve preostale obveze vezane uz suradnju s Međunarodnim kaznenim sudom za bivšu Jugoslaviju (ICTY).

 

- Uključujući i uhićenje Gorana Hadžića, naglasio je Tadić te je potvrdio kako se Srbija neće miješati u unutarnje poslove niti dovoditi u pitanje suverenitet i teritorijalnu cjelovitost susjednih država.

 

'Srbija poštuje suverenitet i integritet Bosne i Hercegovine kao i sve ono što proistekne kao rezultat unutarnjeg dogovora u BiH.' 

 

- Srbija će, uvjeren sam, dovršiti suradnju s Haaškim sudom uhićenjem posljednjeg bjegunca od pravde Gorana Hadžića, kao što je do sada omogućila izručenje 45, 46 optuženih, izjavio je Tadić na konferenciji za novinare koju je održao nakon službenih razgovora s trojicom članova predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Srbijanski predsjednik je dodao kako istodobno očekuje da će i druge države u susjedstvu dati očekivani doprinos procesuiranju svih slučajeva ratnih zločina.

- Osobno se zauzimam da se sve postojeće optužnice za ratne zločine, ukoliko je to potrebno, preispitaju ali da se u svim slučajevima u kojima se utvrdi njihova utemeljenost počinitelji uhite i izvedu pred sud, naglasio je Tadić i rekao kako je to važno i za Srbiju i za BiH i za Hrvatsku i za Crnu Goru.

 

'Ne očekujem razumijevanje ni naklonost onih koji me zbog izručivanja haaških optuženika optužuju za izdaju.'

 

Odgovarajući na novinarsko pitanje, Tadić je dodao kako ne očekuje razumijevanje ni naklonost onih koji ga zbog izručivanja haaških optuženika optužuju za izdaju te i danas na stadionima izvikuju imena ratnih zločinaca ili viču "Nož, žica, Srebrenica" ili "Ubij, ubij Srbina".

- S tim ljudima ne želim ništa imati, kazao je Tadić, pojašnjavajući kako mu je važno biti ne nacionalni nego političar koji zastupa stajališta svih građana koji žive u okružju.

- Isto to očekivao bih i od drugih političara u regiji, kazao je Tadić.

 

'Srbija srdačno podupire pristupanje Hrvatske EU ali i očekuje da dobije ne samo status kandidata nego i datum početka pregovora.'

 

Komentirajući odnose u susjedstvu, Tadić je izjavio kako je svim državama "zapadnog Balkana" mjesto u Europskoj uniji.

- Srbija srdačno podupire pristupanje Hrvatske EU ali i očekuje da dobije ne samo status kandidata nego i datum početka pregovora o punopravnom članstvu u Uniji, izjavio je srbijanski predsjednik.

Tadić je ponovio kako u odnosima s BiH u Beogradu nema nikakvih dvojbi jer postoji stajalište da se poštuje suverenitet i integritet te zemlje kao i sve ono što proistekne kao rezultat unutarnjeg dogovora u BiH.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

bosna i hercegovina, goran hadžić, srbija, boris tadić