A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/dragan-paravinja-101.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Paravinja u iskazu policiji potanko opisao ubojstvo | Politika+
Crna kronika

TISAK U BIH: Paravinja u iskazu policiji potanko opisao ubojstvo

"U jednom sam momentu izgubio živce i jako sam je rukama uhvatio u predjelu vrata. "

Piše: PolitikaPlus/Hina

Dragan Paravinja priznao je u iskazu policiji u Banjoj Luci da je malodobnu Antoniju Bilić zadavio kada se ona pokušala obraniti od silovanja te da je potom njeno tijelo bacio s jednog od tri mosta na rijeci Krki između Drniša i Kistanja, objavile su u utorak banjalučke "Nezavisne novine".


Uz tvrdnju dasu u posjedu prijepisa cjelokupnog Paravinjina iskaza danog u nedjelju nakon uhićenja, "Nezavisne" pišu da je 7. lipnja vozeći kamion za Zagreb iz Solina na raskrižju cesta Split-Drniš i Drniš-Šibenik pokraj ceste spazio "lijepu djevojku duže crne kose" koja je stopirala u smjeru suprotnog od onoga kojim je on vozio.

"U jednom sam momentu izgubio živce i jako sam je rukama uhvatio u predjelu vrata. Ne mogu se sjetiti koliko dugo sam je držao nakon čega ona više nije pružala otpor i samo se 'opustila' "


Tada je zaustavio kamion i pitao ju želi li u Zagreb. "Hoću u Split", navodno je odgovorila djevojka nakon čega je Paravinja okrenuo kamion kako bi ju povezao ka Splitu.


Paravinja dalje pojašnjava da se tijekom vožnje djevojci pokušao "nabacivati" što je ona prihvaćala sa suzdržanošću. U jednom je trenutku Paravinja odlučio zaustaviti kamion te izaći iz kabine i pješice ući na suvozačevo mjesto na kojemu je sjedila djevojka. Ona je tada pokušala pobjeći iz kamiona kroz vrata uz vozačko sjedalo, no ona su bila zaključana.


"Nakon toga me je počela psovati i vrijeđati psujući srpsku majku. Tijekom tih događanja samo me uspjela nekoliko puta odgurnuti nogom od sebe", izjavio je Paravanja dodajući da je djevojka pokušavala pored njega izaći iz kabine kamiona.


"U jednom sam momentu izgubio živce i jako sam je rukama uhvatio u predjelu vrata. Ne mogu se sjetiti koliko dugo sam je držao nakon čega ona više nije pružala otpor i samo se 'opustila' ", način je na koji je Paravinja u iskazu opisao samo ubojstvo Antonije Bilić.


Kazao je da je nakon toga odlučio nastaviti put ka Zagrebu i usput se riješiti djevojčina tijela tako što će ga baciti u Krku s mosta.


"Pošto je ograda bila izuzetno niska, ja sam djevojku samo spustio iza ograde ali nisam siguran je li tijelo ušlo u vodu ili se zaustavilo negdje na obali", kazao je ubojica koji je policiji ponudio i skicu mjesta gdje je odbacio tijelo.


Prema njegovim riječima, o ubojstvu nikome nije govorio, a iz Hrvatske je odlučio pobjeći kada ga je telefonom radi obavijesnog razgovora pozvao jedan inspektor Policijske uprave Obrovac.

"Meni je to bio signal da se nešto čudno događa i da sam u opasnosti zbog nestale djevojke", kazao je Paravinja.


Potvrdio je i da je u BiH prebjegao preplivavši Savu u ronilačkom odijelu kojega je kupio u Slavonskom Brodu.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

dragan paravinja, antonija bilić, ubojstvo