A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/samsung-galaxy-tab-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Samsung Galaxy Tab 10.1: Je li stvarno ubojica iPada? | Politika+
IT

TESTIRALI SMO: Samsung Galaxy Tab 10.1: Je li stvarno ubojica iPada?

Jedno je sigurno: Do sada najbolji tablet na Androidu!

Piše: PolitikaPlus

Predstavljen u Barceloni, u veljači ove godine, odmah je privukao pozornost svjetske javnosti. Samsung Galaxy Tab 10.1, nasljednik "običnog" Tab-a, svojom je pojavom odmah prozvan KILLER-om iPada. No, onda se pojavila i dvojka...


Dimenzijama i izgledom, veoma kompaktan. Tanak kao iPad i još lakši. Zahtjevnijim korisnicima računala kojima je koncept tableta još uvijek nije dovoljno ozbiljan sasvim sigurno će smetati nedostatak USB i HDMI konektora - čak nema ni utora za SD kartice.

Google Android 3.0 Honeycomb, zaista olakšava korištenje ovog uređaja. Sljedeća inačica Honeycomba donosi obveznu podršku za USB, no to vama, na žalost, neće pomoći.

Upotrebljeni materijali, pogotovu na poleđini, ipak zaostaju za novim iPadom. No, novi Tab je stvarno brz - u surfanju nadmašuje ipad dvojku. Brzi nVidia TegraT20 Dual Core procesor brzine 1Ghz i 1GB ugrađenog RAM-a, rad na samom uređaju čine veoma brzim i dinamičnim. Barem u pravilu. Tomu pomaže i 16GB brzi SSD disk.

A sad malo o ekranu. 10.1 – inčni TFT-LCD zaslon s pojačanom osjetljivošću na dodir daje zaista izvanrednu sliku. Rezolucije 1280*800 piksela (osjetno više od iPad-a), na nešto većoj dijagonali, zaslon je jedan od glavnih aduta ovog uređaja. Boje su izražajne, te je ukupan dojam, to se pogotovo vidi kod rada sa multimedijom, fantastičan. Za svaku pohvalu.

Naoružan je s dvije kamere, prednjom rezolucije 2MP, te stražnjom od 8MP. Da, tu je i LED bljeskalica. Možemo se baciti u snimanje i HD 1080p videozapisa i solidnih fotografija. A snimljeni materijal, možemo uz pomoć ugrađenog softwarea, vrlo lako obrađivati, pregledavati, dijeliti sa prijateljima...


Izbor aplikacija za ovaj Tab je zaista beskonačan i samo je vama da birate. Samsung je dodao i neke svoje aplikacije, pa tako Social Hub i Readers Hub, olakšavaju pristup društvenim mrežama i e-čitanje. Sitničavi će ipak reći da Android market ipak i dalje zaostaje za App Storeom.

Čitanje, pisanje, slikanje. Igranje i surfanje omiljenim web stranicama – brzo i impresivno. Samsungova nova zvijezda podržava i zadnji Adobe Flash Player.

I koja je konačna ocjena ovog uređaja?


Da je prvi Samsungov TAB, dobio dostojnog nasljednika, JEST. Da je uređaj primamljiv izgledom i performansama, JEST. Da obavlja ono što se od takvog uređaja i očekuje, OBAVLJA.

Koji je onda zaključak? Odličan, no postoji i bolji (onaj s početka teksta).

Definitivno, trenutno najbolji tablet na platformi Android! Nitko do sada se nije toliko približio iPadu! Na Samsungovu žalost, u Appleu ne sklapaju oči ni za trenutak. No, ni Korejci se ne daju - kao i obično, ekspresno se pojavljuje osvježena inačica Galaxy Taba - koja dodatno zapapri utakmicu - a kupce navikle na uvijek najnoviji statusni gadget - stavlja na paklene muke.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

samsung, galaxy tab 10.1, ipad, apple, tablet, honeycomb, android