A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/cooper-coupe-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Novi član obitelji Mini: Cooper Coupe! | Politika+
4kotača

AUTOMOBILI: Novi član obitelji Mini: Cooper Coupe!

Dvosjed s nakošenim krovom, stražnjicom i pokretnim spojlerom.

Piše: Ivan Hrstić

Kao da već nije dovoljno atraktivna gradska jurilica i u osnovnom izdanju, još jedna pridošlica iz obitelji Minija mamit će nam uzdahe - Mini Coupe.

Užitak vožnje i dojam prestiža u prvom je planu. Kosi stražnji krov ne znači da će oni na stražnjem sjedalu, koji ni do sada nisu imali prostora u izobilju, glave sada morati držati među nogama jer - stražnje klupe uopće nema jer - jiipii - ovo je dvosjed.

Uz njega idu samo najjači agregati iz minijevog arsenala. Pod poklopcem Mini Cooper Coupea krije se 122 konja, a kod Mini Cooper SD Coupea 143 konja. Tu je MINI John Cooper Works Coupé s čak 211 konjskih snaga.

Cijena? Prava sitnica, no to neće biti prepreka za hrvatske japije i njihove životne supatnike. Najavni video spod dolazi pod naslovom "Još jedan dan - još jedna avantura", a mini coupe filmskom brzinom leti od Islanda preko Rija do Hong Konga. uzevši u obzir veličinu prtljažnika, jasno je da je ovaj autić namijenjen onima koji su dobro opskrbljeni kreditnim karticama.

U njemu će vas u svakom slučaju lakše zamijetiti nego u BMW-u ili Mercedesu. Sportska grafika s karakterističnim prugama, zaobljeni krov kao u mlaznog lovca. Ostavlja dojam sportaša sa stražnjim pogonom, no pogon je i dalje na prednje kotače. Ako ništa drugo, vrijedi istaknuti da je Coupe je prvi mini s pravom stražnjicom, a kako ni to ne bi prošlo nezamijećeno, on maše i repićem.

Naime, tu je i pomični spojler, koji se, slično onom u Audiju TT diže kad prijeđete brzinu od nekih 80 na sat, no ako baš želite privući pažnju ispred omiljenog kafića, možete ga po volji podizati spuštati koliko god vas je volja.

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

cooper coupe, bmw, mini