A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/zse.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Zagrebačka burza: Indeksi i peti tjedan u plusu, rast prometa! | Politika+
Burze

ZSE: Zagrebačka burza: Indeksi i peti tjedan u plusu, rast prometa!

Redovni promet je nešto veći nego tjedan ranije, iznosi 132 milijuna kuna, i općenito se kreće na solidnim razinama.

FOTO: Arhiv
Piše: Politikaplus

Prijedlog Europske komisije da se završe pregovori o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji nije izazvao 'urnebes' na Zagrebačkoj burzi, no atmosfera je ipak vjerojatno donekle podgrijana vijestima koje ovih dana pristižu iz Europe, navodi se u tjednom komentaru s Burze. Naime, redovni promet je nešto veći nego tjedan ranije, iznosi 132 milijuna kuna, i općenito se kreće na solidnim razinama, a dobro stoje i indeksi koji su rasli četiri dana zaredom.

 

Tako je Crobex zabilježio tjedni porast od 0,23 posto na 2.275,04 boda, a Crobex10 je porastao 0,39 posto i tjedan završio na 1.245,04 boda.

 

Optimizmu pridonosi i činjenica da među nalikvidnijim dionicama ima više pozitivnih nego negativnih predznaka, a i ovaj tjedan listu izdanja s najboljim prometom predvodi dionica Ingre, s porastom cijene od 0,78 posto na 16,86 kuna i prometom od 16,4 milijuna kuna.

 

Sličan promet i sličan rast cijene ostvarila je dionica HT-a zaustavivši se na cijeni od 258,35 kuna, što je porast od 0,80 posto. Tjedni promet dionicom HT-a iznosio je nešto više od 15 milijuna kuna.

 

Više od 10,4 milijuna kuna prometa ostvarila je dionica Podravke čija je cijena pala 1,95 posto na 322 kune. Među izdanjima koja su zabilježila značajniji tjedni promet dvoznamenkastim rastom cijene izdvojila se dionica Đuro Đaković Holdinga sa porastom od 18,06 posto, te dionica Lagune Novigrad s rastom od 16,20 posto. Pritom je dionica Đuro Đaković Holdinga protrgovano za 10,3 milijuna kuna, a Lagune za 1,8 milijuna kuna.

 

Dionica Belja imala je tjedni promet od 8 milijuna kuna, a cijena joj je porasla 5,5 posto. Rast cijene bilježi i dionica Petrokemije, za 4,49 posto te povlaštena dionica Adris grupe, za 0,37 posto. Obje dionice ostvarile su promete veće od 5 milijuna kuna.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

zagrebačka burza, zse