A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/agrokor-020.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

S&P potvrdio Agrokorov rejting i dao stabilnu prognozu | Politika+
Mojbiz

TVRTKE: S&P potvrdio Agrokorov rejting i dao stabilnu prognozu

ZAGREB - S&P-a procjenjuje da Todorić vjerovatno neće u bližoj budućnosti davati novu ponudu za Mercator.

Piše: PolitikaPlus

Agencija za izdavanje kreditnih rejtinga Standard & Poor's potvrdila je danas dugoročni rejting Agrokora na 'B', objavila da više ne razmatra njegovo snižavanje i da mu je prognoza stabilna.

Potvrda Agrokorova postojećeg rejtinga odražava istek njegove ponude za 23 posto udjela u slovenskom trgovačkom lancu Mercatoru, koja na koncu nije prihvaćena. Kako se navodi u priopćenju, odraz je to i stajališta S&P-a da Agrokor vjerovatno neće u bližoj budućnosti davati novu ponudu.

S&P je tako potvrdio Agrokorov rejting za dugoročno korporativno zaduživanje te rejtinge za osigurane i neosigurane zajmove s prvenstvom naplate na 'B'. Ujedno, agencija je uklonila sve Agrokorove rejtinge iz CreditWatcha, gdje ih je smjestila još 7. travnja uz negativnu prognozu.

S&P je ustvrdio da je prognoza Agrokorova rejtinga stabilna zbog tvrtkine sposobnosti reprogramiranja kratkoročnog duga u kontekstu stabilnog generiranja novčanog tijeka, navodi se između ostaloga u priopćenju.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ivica todorić, mercator, rejting, s&p, agrokor, spajanja i preuzimanja