A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/manager-101.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Nagrađeni najbolji hrvatski poduzetnici u 2010. | Politika+
Mojbiz

MALO I SREDNJE PODUZETNIŠTVO: Nagrađeni najbolji hrvatski poduzetnici u 2010.

Nagrađene su tvrtke Ciprijanović, Valis Fagus, Pib Extra i Lika svjetlo.

Piše: Hina

U sklopu 15. Nacionalnog savjetovanja o gospodarstvu i poduzetništvu, koje se održava u hotelskom naselju Solaris pored Šibenika, sinoć su dodijeljene nagrade poduzetnicima koji su ostvarili izniman poslovni rezultat u 2010. godini.

Najuspješnijim srednjim poduzetnikom, prema odabiru Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, proglašena je tvrtka Ciprijanović d.o.o. iz Orahovice, dok je za najboljeg srednjeg izvoznika odabrana tvrtka Valis Fagus d.o.o. koja svoje proizvode plasira u desetak zemalja.

Nagradu za najuspješnijeg malog poduzetnika dobila je tvrtka Pib Extra d.o.o, a najbolji mali poduzetnik je izvoznik Monaris d.o.o.

Nagrada se dodjeljivala i u kategoriji mikro poduzetnika, a pripala je tvrtci Metal – Pezelj, dok je mikro izvoznik s najviše uspjeha u 2010. godini tvrtka Fripol d.o.o.

Nagradu za najbolju poduzetnicu dobila je tvrtka Lika svjetlo d.o.o. i vlasnica Blaženka Jurčić, a za najboljeg mladog poduzetnika proglašen je Kninjanin Nikola Lapčić i njegova tvrtka Stolarija Lapčić d.o.o.

U šibenskom Solarisu birala se sinoć i najbolja zadruga, a nagrada je otišla Ribarskoj zadruzi 'Lanterna', dok je u kategoriji klastera nagradu odnio Klaster poljomehanizacije d.o.o., a najbolji poduzetnik je inovator Hemco d.o.o., proizvođač zaštitne odjeće i opreme.

I ove godine nagrađivali su se najuspješniji poduzetnički centri i razvojne agencije, najbolji poduzetnički inkubatori/tehnološki parkovi, te poduzetničke zone, a nagrade su pripale redom 'VIDRI' – Agenciji za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, Poduzetničkom inkubatoru Osvit – zadruga, te poduzetničkoj zoni male privrede iz Pakraca.

Osim ovih nagrada dodijeljene su još dvije - za najbolji poslovni plan srednjih škole, te poslovni plan visokih škola i fakulteta, a nagrađeni su Ekonomska i upravna škola iz Osijeka, te Fakultet strojarstva i brodogradnje iz Zagreba.

Otvarajući svečanost dodjele nagrada, državna tajnica u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva Tihana Kraljić kazala je kako ovogodišnje nagrade imaju posebnu težinu, budući da su poduzetnici prošle godine radili u iznimno teškim uvjetima.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Ciprijanović, Valis Fagus, Pib Extra