A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/gumball-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Gumball 3000 Rally u utorak u Zagrebu | Politika+
Zagreb

UTRKE BOGATIH: Gumball 3000 Rally u utorak u Zagrebu

Slavni Gumball reli u glavni hrvatski grad dolazi baš na Dan Grada Zagreba

Piše: Hina

Sudionici poznate utrke bogatih i slavnih Gumball 3000 Rally ove godine su kao jednu od svojih postaja odabrali Zagreb, koji će posjetiti 31. svibnja.

Slavni Gumball reli u glavni hrvatski grad dolazi baš na Dan Grada Zagreba, a sudionici će se sa svojim vozilima okupiti ispred Muzeja Mimara, od 12 do 16 sati.

Gumball 3000 Rally 2011. počeo u četvrtak u Londonu, odakle je više od 100 vrhunskih automobila krenulo u osam dana dugu avanturu diljem Europe, s postajama Parizu, Barceloni, Monte Carlu, Milanu, Veneciji, Zagrebu, Beogradu, Sofiji i Istanbulu, koji mu je krajnji cilj 1. lipnja.

Sudionici utrke, koju prate brojni svjetski mediji, dolaze iz svijeta bogatih i slavnih, a uključuju brojne biznismene, sportaše i druge "celebrityje". Najpoznatiji ovogodišnji sudionici utrke su glumci David Hasselhoff, Tamer Hassan i Costas Mandylor, američke rap zvijezde Eve, Bun B i DJ Muggs iz Cypress Hilla, bivši član sastava Boyzone Shane Lynch, zvijezde američkog nogometa Reggie Bush, Ndamukong Suh i Cody Glenn, skijaši Bode Miller i Jon Olsson.

''Drago nam je što su organizatori Gumballa među europskim metropolama odabrali upravo Zagreb kao jednu od svojih postaja. Ovakvi događaji doprinose promociji ne samo Zagreba kao atraktivne i zanimljive destinacije, već i Hrvatske kao zemlje koja postaje neizostavno mjesto na europskoj turističkoj karti", poručili su iz Turističke zajednice Grada zagreba.

Gumball Rally održava se od 1999. godine te od početka izaziva veliku pozornost medija, a svakom gradu koji odabere za postaju donosi iznimnu medijsku eksponiranost u svjetskim razmjerima. Sudionici relija pridržavaju se prometne zakonske regulative te primjenjuju pravila sigurne vožnje.

Grad Zagreb pružit će potrebnu organizacijsku potporu, a Gumball u potpunosti snosi sve financijske troškove.

Ovo je treći put da Gumball prolazi kroz Hrvatsku. Sudionici su se dvaput zaustavili u Dubrovniku, 2005. i 2007. godine.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

GUMBALL, ZAGREB