A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/neredi.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

VIDEO: Neredi po Srbiji zbog Mladića, u Novom Sadu skinuta hrvatska zastava | Politika+
Regija

REAKCIJE U SRBIJI: VIDEO: Neredi po Srbiji zbog Mladića, u Novom Sadu skinuta hrvatska zastava

Prosvjed u Novom Sadu zbog uhićenja haškog optuženika Ratka Mladića pretvorio se četvrtak navečer u teške incidente.

Piše: Nacional.hr

U neredima koje je izazvalo oko 500 prosvjednika, koji su željeli upasti u RTV, kao i u sjedište DS-a u Novome Sadu poslije intervencije policije ozlijeđene su dvije osobe, a više je prosvjednika privedeno

FOTO: REUTERS

 

Prosvjed u Novom Sadu zbog uhićenja haškog optuženika Ratka Mladića pretvorio se četvrtak navečer u teške incidente ispred sjedišta Pokrajinskog odbora Demokratske stranke i u središtu grada, a u neredima koji su uslijedili skinuta je hrvatsku zastava s pročelja Srpskog narodnog kazališta (SNP), javila je Radio televizija Vojvodine (RTV).

U neredima koje je izazvalo oko 500 prosvjednika, koji su željeli upasti u RTV, kao i u sjedište DS-a u Novome Sadu poslije intervencije policije ozlijeđene su dvije osobe, a više je prosvjednika privedeno.

Prosvjedi su počeli na Trgu slobode u središtu grada, a potom je kolona sa slikama Ratka Mladića i transparentima, bacajući petarde, krenula prema zgradi vlade Vojvodine, javlja RTV.

Nakon što je skupina prosvjednika bacala kamenje na prozore ureda DS-a, izbila je tučnjava s policijom u kojoj su ozljeđena dva sudionika nereda.

Kolona se potom uputila prema zgradi SNP-a, gdje je večeras počelo 56. Sterijino pozorje.

Na zgradi kazališta u tom povodu bila je istaknuta i hrvatska zastava koju su prosvjednici skinuli, a pokušaj da se isto učini i s zastavom BiH spriječila je policija.

Ravnatelj policije MUP-a Srbije Milorad Veljović rekao je da je policija privela više osoba koje su sudjelovale u prosvjedima u Beogradu i Novom Sadu zbog uhićenja haškog optuženika Ratka Mladića.


"Bilo je privođenja, ali više preventivnih, jer policija ne želi dopustiti narušavanje javnog reda i mira", rekao je Veljović agenciji Beta i dodao da će se točan broj privedenih znati sutra ujutro.

Srbijanska policija uhitila je u četvrtak rano ujutro najtraženijeg haškoga bjegunca Ratka Mladića u jednoj kući u selu Lazarevac pokraj Zrenjanina.

U središtu Beograda sinoć se, kako javlja agencija Beta, okupilo oko 50 mladića, uzvikujući poruke potpore Mladiću, a koji su se nakon reakcije policije opremljene za razbijanje demonstracija razbježali. Policija je jučer zbog narušavanja javnog reda i mira u Beogradu privela 35 ljudi, a za sada će podići tri kaznene i jednu prekršajnu prijavu.

Potpredsjednica Srpske radikalne stranke Gordana Pop Lazić najavila je da će ta stranka u nedjelju navečer organizirati prosvjedni skup zbog uhićenja haškog optuženika Ratka Mladića.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ratko mladić