Hrvatska

U BLIZINI VUKOVARA: Na području Bršadina ekshumirani posmrtni ostatci dvije osobe

Piše: PolitikaPlus

U organizaciji Ministarstva hrvatskih branitelja u četvrtak su ekshumirani posmrtni ostaci dvije osobe, pronađeni na području Bršadina u blizini Vukovara, a prema preliminarnim nalazima potječu iz Domovinskoga rata.

Ekshumirani posmrtni ostaci dvije osobe nakon obrade u Nacionalnoj memorijalnoj bolnici „Dr. Juraj Njavro“ Vukovar bit će prevezeni na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu radi identifikacije, priopćeno je iz Ministarstva hrvatskih branitelja.

Uprava za zatočene i nestale Ministarstva, u suradnji s drugim nadležnim tijelima Republike Hrvatske, nastavlja s provedbom istraživanja na svim lokacijama za koje prikupljena saznanja ukažu da su moguća mjesta prikrivenih grobnica iz Domovinskoga rata, dodaje se u priopćenju.

Na području Vukovarsko-srijemske županije provode se vrlo opsežna istraživanja na području Petrovačkog atara, a predstoje i istraživanja na području  Sisačko-moslavačke i Karlovačke županije, najavljeno je.

Republika Hrvatska još uvijek traga za 1832 osobe nestale i smrtno stradale u Domovinskom ratu, od kojih je 518 osoba s područja Vukovarsko-srijemske županije, naveli su iz Ministarstva hrvatskih branitelja.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

VUKOVAR, GROBLJE, SRPSKI ZLOČINI, BRŠADIN