Scena

KONCERT: Zabranjeno pušenje svira 1. listopada u zagrebačkom Hala Parku

Piše: PolitikaPlus

Grupa Zabranjeno pušenje svirat će u subotu, 1. listopada, u zagrebačkom Hala Parku, gdje će koncertno promovirati dvostruki studijski album „Karamba!“, koji je objavljen u lipnju, objavila je Tvornica kulture.

Uz nove pjesme Pušenje će projuriti kroz repertoar jednog od najvažnijih bendova ovog podneblja, čija popularnost je stigla već s debi albumom „Das ist Walter“ iz davne 1984. godine.

Pojačani poznatim blues glazbenikom Tomislavom Golubanom Zabranjeno pušenje će u dvorište Hale donijeti klasike kao što su „Zenica Blues“, „Balada o Pišonji i Žugi“, „Guzonjin sin“, „Hadžija il' bos“, „Nedjelja kad je otišao Hase“, „Možeš imat' moje tijelo“, „Šeki is on the road again“, „Ibro dirka“, „Djevojčice kojima miriše koža“, „Dan Republike“ i mnoge druge.

Dvostruki album “Karamba!”, snimljen četiri godine nakon studijskog albuma “Šok i nevjerica” i živog albuma “Live in Skenderija 2018”, donosi čak 16 novih pjesama.

I ovaj put Pušenje je isporučilo beskompromisni rock'n'roll album, odsviran srcem i dušom onih koji su se davno, kako i kažu u jednoj od pjesama, zakleli na “polovni Fender i napuknuti Shure”.

Kao autori većine pjesama na albumu potpisani su frontmen benda Sejo Sexon i gitarist Toni Lović, pored kojih su na albumu svirali i članovi grupe Branko Trajkov Trak, Robert Boldižar, Dejan Orešković Klo i Angie Zebec, a specijalni gost je Tomislav Goluban na usnoj harmonici.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

KONCERT, SVIRKA