Mojbiz

NAGRADA: Intesa Sanpaolo vodeća je europska banka u odnosima s investitorima i analitičarima te ESG aspekte

Piše: PolitikaPlus

·       CARLO MESSINA PETI PUT NAJBOLJI CEO EUROPSKIH BANAKA PREMA RANGIRANJU INSTITUTIONAL INVESTORA

 

·       STEFANO DEL PUNTA JE NAJBOLJI CFO

 

·       MARCO DELFRATE PRVI MEĐU STRUČNJACIMA ODNOSA S INVESTITORIMA

 

·       INTESA SANPAOLO VODEĆA JE EUROPSKA BANKA U ODNOSIMA S INVESTITORIMA I ANALITIČARIMA TE ESG ASPEKTE

 

 

Ovo su rezultati opsežnog istraživanja oko 1400 institucionalnih investitora i financijskih analitičara koje je proveo Institutional Investor

 

 

Milano, 12. rujna 2022. - Intesa Sanpaolo potvrđena je kao prva u Europi za odnose s institucionalnim ulagačima i financijskim analitičarima te za okolišne, društvene i upravljačke aspekte (ESG) prema rang-listi specijalizirane istraživačke tvrtke Institutional Investorza 2022. U tom je kontekstu, zbog kvalitete odnosa s investitorima, Intesa Sanpaolo bila i prva banka među „Najuglednijim tvrtkama”.

 

Carlo Messina najbolji je glavni izvršni direktor (CEO) u europskom bankarskom sektoru već petu godinu, otkako je prije sedam godina uvedeno rangiranje koje uzima u obzir glasove institucionalnih investitora i financijskih analitičara.

 

Stefano Del Punta najbolji je CFO već šesti put; tim za odnose s investitorima, predvođen Marcom Delfrateom i Andreom Tamagninijem,najbolje je rangiran već peti put; Marco Delfrate prvi je na rang-listi među stručnjacima za odnose s investitorima već pet godina; Intesa Sanpaolo treći je put zauzela prvo mjesto po pitanju okolišnih, društvenih i upravljačkih aspekata (ESG) među europskim bankama.

 

Nadalje, Upravni odbor Intese Sanpaolo zauzeo je prvo mjesto među europskim bankama na novoj rang-listi uvedenoj ove godine.

 

Tijekom ceremonije Europe & Emerging EMEA Equities Awards održane u Londonu 7. rujna, Intesa Sanpaolo također je dobila prvu nagradu u sljedećim kategorijama:

 

·       Grand Prix - Najbolja tvrtka u odnosima s investitorima u ukupnom poretku

·       Najbolja tvrtka u odnosima s investitorima - Financijske institucije  

 

Nagrade koje dodjeljuje Institutional Investor, a koje se temelje na širokoj anketi provedenoj među približno 1400 institucionalnih investitora i financijskih analitičara, naglašavaju snažno uvažavanje međunarodne zajednice za talijansku izvrsnost s međunarodnim pozivom i značajnim fokusom na održivost. Također prepoznaju kvalitetu glavnog izvršnog direktora i uprave Grupe, koje investitori i financijski analitičari već dugo smatraju ponajboljima u Europi.

 

Institutional Investor neovisni je provoditelj istraživanja koji posljednjih 50 godina uživa izniman ugled među institucionalnim investitorima i financijskim analitičarima.

 

„Ove prestižne nagrade, koje nas još jednom svrstavaju u europski vrh, odražavaju našu kontinuiranu predanost poboljšanju – čak i u potpuno novim uvjetima – kvalitete našeg odnosa s tržištem i naše osjetljivosti na okolišna, društvena i upravljačka (ESG) pitanja. Posebno smo ponosni što je priznanje naših investitora potvrđeno u godini u kojoj smo predstavili naš Poslovni plan za razdoblje 2022. – 2025.,  prepoznajući industrijske inicijative Banke zajedno s našom sposobnošću da ostvarimo značajne ciljeve u vrlo izazovnom kontekstu”, rekao je Carlo Messina, CEO Intese Sanpaolo.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

INTESA SANPAOLO, nagrada, banka, ivestitori